Ens agrada el menjar mexicà i tot i que no cuinem plats picants com ells, aquesta vegada sí :)
Teníem una llauna de xiles xipotles adobats amb vinagre i ceba i alguns trossos de pollastre que ens havíem sobrat d'una altra ocasió. Així seguint la cuina de re-aprofitament del meu llibre "Cuina i Reaprofita" vam decidir donar-los sortida amb un arròs mexicà mooooooooooooolt picant!
Picava perquè estava fet amb xile xipotle, un pebrot madurat, assecat i fumat extremadament picant. Segons l'escala Scoville que es fa servir per puntuar la picor dels pebrots aquest es troba entre 10.000 i 23.000 unitats Scoville. Sort que a la recepta no vam posar-hi tot el pot, vam posar un parell de xipotles i el plat ja ens va quedar extremadament fort. És a dir que si no sou de picant, amb un xipotle en feu prou.
Arròs amb xile xipotle i pollastre
Ingredients per a 2 persones:
Elaboració:
Rossegem les ales de pollastre i el pit i salpebrem en una paella amb oli d'oliva verge extra. Una vegada ben ros el retirem i el reservem.
Evoquem l'arròs a la paella i l'enrossim per començar a tirar-hi el brou que ens cogui l'arròs. A mitja cocció hi tirem els xipotles tallats, el pollastre desmenussat i el got de llet. Barregem la mescla i una vegada ja no tinguem suc apaguem el foc.
Emplatem amb una aleta de pollastre a cada plat i servim.
Consells de degustació:
Nosaltres hi hem posat pollastre perquè ens hi agrada molt com queda, pel seu sabor i per la seva carn magre. Admet carn de porc o vedella també.
Valor nutricional:
Com ja sabeu, l'arròs és un plat molt complert que et proporciona hidrats de carboni lent, és a dir, energia de llarga durada. Seria bo acompanyar-lo d'una bona amanida verda i una peça de fruita de postres. I ja tindríeu un plat de migdia ben complert. Recordeu que un dia a la setmana hauríem de menjar arròs i una recepta on no calguin greixos com aquesta és ideal, abans que menjar-lo bullit, que és insuls i avorrit ;)
Teníem una llauna de xiles xipotles adobats amb vinagre i ceba i alguns trossos de pollastre que ens havíem sobrat d'una altra ocasió. Així seguint la cuina de re-aprofitament del meu llibre "Cuina i Reaprofita" vam decidir donar-los sortida amb un arròs mexicà mooooooooooooolt picant!
Picava perquè estava fet amb xile xipotle, un pebrot madurat, assecat i fumat extremadament picant. Segons l'escala Scoville que es fa servir per puntuar la picor dels pebrots aquest es troba entre 10.000 i 23.000 unitats Scoville. Sort que a la recepta no vam posar-hi tot el pot, vam posar un parell de xipotles i el plat ja ens va quedar extremadament fort. És a dir que si no sou de picant, amb un xipotle en feu prou.
Arròs amb xile xipotle i pollastre
Ingredients per a 2 persones:
- 250 gr. d'arròs de gra rodó perlat
- 2 xiles xipotles
- 2 ales de pollastre
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre
- 1 tall de pit de pollastre
- 1 tassa de brou de pollastre
- 1 got de llet sencera
Elaboració:
Rossegem les ales de pollastre i el pit i salpebrem en una paella amb oli d'oliva verge extra. Una vegada ben ros el retirem i el reservem.
Evoquem l'arròs a la paella i l'enrossim per començar a tirar-hi el brou que ens cogui l'arròs. A mitja cocció hi tirem els xipotles tallats, el pollastre desmenussat i el got de llet. Barregem la mescla i una vegada ja no tinguem suc apaguem el foc.
Emplatem amb una aleta de pollastre a cada plat i servim.
Consells de degustació:
Nosaltres hi hem posat pollastre perquè ens hi agrada molt com queda, pel seu sabor i per la seva carn magre. Admet carn de porc o vedella també.
Valor nutricional:
Com ja sabeu, l'arròs és un plat molt complert que et proporciona hidrats de carboni lent, és a dir, energia de llarga durada. Seria bo acompanyar-lo d'una bona amanida verda i una peça de fruita de postres. I ja tindríeu un plat de migdia ben complert. Recordeu que un dia a la setmana hauríem de menjar arròs i una recepta on no calguin greixos com aquesta és ideal, abans que menjar-lo bullit, que és insuls i avorrit ;)
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!
T'hi espero!
No hay comentarios:
Publicar un comentario