1/7/20

[#Recepta] Avocado toast

Ara està molt de moda l'alvocat i m'agrada que sigui així ja que es tracta d'un aliment molt sa i, a més, està boníssim!


En aquest cas us porto una recepta que últimament també és top, les torrades amb advocat, anem a veure com es fa, que és molt senzill :)

29/6/20

[#Viatge] Ferrari Gelato, Viena

Com us havia dit en anteriors ocasions a Viena es mengem forces gelats i boníssims. nosaltres, com sempre, des de casa, abans de marxar busquem els llocs que recomanen la gent i així tenim més possibilitats d'encertar :)


Ferrari Gelato és una gelateria situada al centre de la ciutat de Viena, just al costat d'un dels carrers principals ple de botigues, ben a prop de l'espectacular botiga Swarovski que tenen, on m'hi vaig comprar un anell de record que m'encanta!

27/6/20

[#Radio] @gironafmcat Restaurants on menjar peix i marisc

Quan arriba la calor sembla que ve més de gust menjar peix i marisc, ja sigui a la planxa, amb salsa o amb un bon arròs.

Foto de Marisqueria Gil's

Doncs aquesta setmana a la ràdio Gironafm.cat hem parlat precisament de restaurants on fer un un arròs i menjar peix i marisc fresc.

Comencem a Girona amb l'Arròs i Peix, situat al carrer Ciutadans. Es tracta d'un restaurant que simula una peixateria i quan entres t'ofereixen una copa de cava que mentre la degustes vas triant el que et ve de gust menjar en funció del que tinguin aquell dia.

Pots fer un pica-pica a base de clova i després un dels seus arrosos. Si finalitzes amb alguns dels seus postres ja fas un àpat rodó.

25/6/20

[#Recepta] Sandwich vegetal

Arriba la calor i això comporta un canvi d'alimentació. Ens venen de gust plats més frescos i més lleugers i això és el que us porto avui, una recepta de com fer un sandwich vegetal!

22/6/20

[#Radio] Llocs on menjar sushi

El sushi cada vegada agrada a més gent i és que és un dels plats que ha arribat per quedar-se. Ara es pot trobar a més llocs i això fa que l'incloguem com una opció més a tenir en compte.

Quan arriba l'estiu sembla que ve encara bé més de gust, potser perquè és fresquet i lleuger.

Aquesta setmana a Girona.fm hem parlat de llocs on poder-lo menjar!

Partim de Girona, a l'Umai, situat a la Plaça Josep Pla, per mi és un excel·lent restaurant on menjar sushi. Es tracta d'un local acollidor on podem trobar combinacions originals elaborades amb un producte totalment fresc.

De dilluns a divendres tenen un menú de 12 euros on tries un primer entre tres i un segon entre els tretze que ofereixen, amb postres i beguda. Hi ha tanta varietat que es fa difícil la tria.


19/6/20

[#Radio] @gironafmcat Restaurants amb terrassa

Com que encara ens trobem en una situació delicada pel que fa a les sortides i a estar en llocs tancats, hem pensat que una bona opció seria parlar de restaurants amb terrassa, així pots estar a l'aire lliure, més distanciat de la gent però gaudint d'un bon àpat :)

Comencem parlant d'un restaurant comodí, ja que està a diferents ciutats i tenen terrasses grans i còmodes, i a més segurament que molta gent el coneix, el König.

Es tracta d'un restaurant on poder fer, a part de les seves mítiques braves, plats combinats, hamburgueses, entrepans freds i calents o alguna de les seves tapes.


Seguim a Girona i ens plantem a la Plaça Independència amb un restaurant molt conegut pels gironins, El Boira.

Disposen d'una terrassa amb bones vistes, veient la gent passejar mentre fas un menú de migdia ben elaborat i amb bona relació qualitat-preu o bé algun vermut amb algunes de les seves tapes.

17/6/20

[#Recepta] Arròs amb pollastre i ceba al curri

Si voleu fer un arròs ràpid i deliciós aquí us deixo una recepta molt ràpida i senzilla de fer, sobretot gràcies a que tenim un bon sofregit de base que ens fa estalviar molts de temps i queda de meravella!

15/6/20

[#Vacances] Gastronomia Vienesa

La gastronomia vienesa segueix la tònica general de la gastronomia austríaca típicament centreeuropea. La seva cuina té la influència i les tradicions dels territoris que en algun moment van formar part de l'Imperi d'Habsburg. A les seves receptes podem trobar semblances amb la gastronomia txeca, hongaresa, alemana, sèrbia, eslovaca, turca, jueva i fins i tot italiana.

A l'hivern hi fa molt fred i és llarg, per això hi abunden les sopes, els estofats i els guisats, acompanyats de les Knödel, una espècie de mandonguilles que poden ser a base de pa, patata o sèmola. La patata no sol faltar a cap menú, així com les cols i els fermentats.

En general els plats més típics són a base de carn de porc o vedella i caça, quan és temporada. Un plat molt típic i conegut és el Wiener Schnitzel, un filet de vedella o de porc molt gran, tallat molt fi i arrebossat, sovint servit amb llimona i com a molt amb patates saltejades amb julivert.