17/6/20

[#Recepta] Arròs amb pollastre i ceba al curri

Si voleu fer un arròs ràpid i deliciós aquí us deixo una recepta molt ràpida i senzilla de fer, sobretot gràcies a que tenim un bon sofregit de base que ens fa estalviar molts de temps i queda de meravella!


Arròs amb pollastre i ceba al curri

Ingredients:

Elaboració:

En primer lloc posem la ceba amb curri i el seu oli a la paella.


Acte seguit, hi afegim l'arròs perquè comenci a rossejar i es barregi bé amb l'oli de la ceba.


A continuació, afegim la botifarra també perquè així tot plegat ja agafa el gust de curri.


Quan veiem que la botifarra va prenent color i es va coent, tot ben remenat,


podrem anar incorporant el brou calent mentre l'anem remenant per tal que ens quedi cremós.


Salpebrem i deixem coure un quart d'hora, fins que l'arròs estigui grenyal i al nostre gust de sucós.


Apaguem el foc i servim, a mi m'agrada que tingui un xic de líquid encara.


Consells de degustació:

Aquest sofregit de ceba al curri permet moltes preparacions diferents, amb arròs, amb patates, ètc. I enlloc de posar botifarra podeu posar un pit de pollastre o una altra carn com porc o tires de vedella.

La veritat és que queda un plat posis on el posis ja que la ceba està melosa i el toc de curri li confereix una aroma i gust particular però boníssim.

Cal dir que el mèrit de la recepta és aquest bon sofregit, amb una ceba cuinada durant hores a baixa temperatura perquè agafi aquest color torrat i l'aroma tan característica que ja fa obrir la gana.

Fa un temps vam fer servir el seu sofregit de ceba en una pizza amb tonyina i va quedar de meravella ;)


Valor nutricional:

La idea d'aquest plat és que acompanyat d'una amanida verda us serveixi de plat únic. I de postres una fruita per acabar d'equilibrar l'àpat.

Pensem que l'arròs és un hidrat de carboni que ens proporciona energia de llarga durada, és a dir que seria un plat més adient pel migdia.

Maridatge:

Amb un vi blanc combina a la perfecció.




Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario