22/6/20

[#Radio] Llocs on menjar sushi

El sushi cada vegada agrada a més gent i és que és un dels plats que ha arribat per quedar-se. Ara es pot trobar a més llocs i això fa que l'incloguem com una opció més a tenir en compte.

Quan arriba l'estiu sembla que ve encara bé més de gust, potser perquè és fresquet i lleuger.

Aquesta setmana a Girona.fm hem parlat de llocs on poder-lo menjar!

Partim de Girona, a l'Umai, situat a la Plaça Josep Pla, per mi és un excel·lent restaurant on menjar sushi. Es tracta d'un local acollidor on podem trobar combinacions originals elaborades amb un producte totalment fresc.

De dilluns a divendres tenen un menú de 12 euros on tries un primer entre tres i un segon entre els tretze que ofereixen, amb postres i beguda. Hi ha tanta varietat que es fa difícil la tria.



Restaurant La Riba, a la Plaça Independència, trobem aquest restaurant força conegut a Girona i on fan tres menús, el de migdia a 16 euros, un a 25 euros i un altre a 35, amb un pica-pica complert i tres plats a escollir de segon, amb postres elaborades de forma artesana i vins.

Continuem a la ciutat, a l'Angelus Mar, situat al c/Sant Joan Baptista La Salle, es tracta d'un local petitó on fan un menú diari amb una relació qualitat-preu molt bona. El preu del menú és de 13'90 euros, amb postres i beguda inclosa.

Cada dia van canviant els plats i pots trobar des d'un assortiment de sushi, giozes i fins i tot ramen.
Val la pena anar-hi!


Seguim amb l'Apple Cafè Restaurant, situat a l'Avinguda Sant Francesc. Aquest local té una gran varietat de sushi, on incorporen molta verdura i fruita i els preus són moderats.

I l'últim que nomenaré de Girona és un restaurant que fa poc que han obert i que també podem trobar a Platja d'Aro i a Andorra, el Gohan, on podem trobar sushi de qualitat amb producte fresc i amb unes presentacions excel·lents. Potser si que el preu és un xic més elevat, però el producte s'ho val, perquè ja sabem que el sushi no és precisament econòmic.


Venim cap a Figueres, a la Rambla, on trobem el Somsushi, un local molt petit pensat per fer comandes a domicili i repartiment. Si que a dins, fa un temps van ampliar l'espai posant alguna taula per tal que pugui menjar in situ.

Fan un menú de diari que està molt bé on ofereixen una selecció de 7 peces de sushi elaborades pel seu sushiman, una amanida japonesa i un plat calent a escollir entre arròs saltejat amb verdures i bolets shiitake, gioses de verdures (3 peces) o fideus yakisoba amb verdures i postres que poden ser trufes o gelat, amb beguda, per uns 10'95 euros. És ideal per anar-lo a buscar i menjar-ho tranquil·lament a casa.

I per últim us volia parlar del Kombu Figueres, situat en un carrer més apartat, concretament al Pi i Maragall. Es tracta d'un restaurant on ofereixen una extensa carta de plats a triar i precisament també de sushi, tot elaborat minuciosament i molt ben presentat. No us perdeu, a part del sushi, els seus baos, que a vegades costa trobar un lloc on en facin.

El restaurant és petit però pots fer comanda online i recollir-la al local o te la porten a casa.

I un altre lloc interessant on menjar sushi, sobretot si vas a la platja és a l'Escala, a Fast&Perris, un lloc de menjar ràpid per emportar on ofereixen plates de sushi variades per emportar, així com pizzes, creps i altres preparacions totalment casolanes.

Una vegada hem parlat sobre on menjar sushi, direm a favor que és un bon plat per incloure a la nostre dieta.

Tant si estem seguin una dieta equilibrada com per aquells que vulguin perdre pes.

A la gent que em ve a la consulta els hi recomano que el cap de setmana, enlloc de fer uns canalons o una paella, mengin sushi. Hem de tenir en conte que l'arròs emprat l'han esbandit tantes vegades que ja a penes hi queda midó. I si que l'arròs és un cereal i per tant un hidrat de carboni però entra perfectament dins d'una bona dieta. I pel que fa al peix que és cru, res a dir, proteïna i greixos bons, en cas d'optar per preparacions amb peix blau.

El que si haurem de tenir en consideració són les quantitats, com en qualssevol altre aliment. Una bona proporció per persona seria entre 8 i 10 unitats de peces, tot i que sempre dependrà també de la preparació de cada un d'ells.

També podem fer entre 4 i 6 peces i acompanyar-lo amb una amanida, així no ens haurem d'atipar de sushi, que potser per fer-ho ens en caldria massa.





Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario