15/6/20

[#Vacances] Gastronomia Vienesa

La gastronomia vienesa segueix la tònica general de la gastronomia austríaca típicament centreeuropea. La seva cuina té la influència i les tradicions dels territoris que en algun moment van formar part de l'Imperi d'Habsburg. A les seves receptes podem trobar semblances amb la gastronomia txeca, hongaresa, alemana, sèrbia, eslovaca, turca, jueva i fins i tot italiana.

A l'hivern hi fa molt fred i és llarg, per això hi abunden les sopes, els estofats i els guisats, acompanyats de les Knödel, una espècie de mandonguilles que poden ser a base de pa, patata o sèmola. La patata no sol faltar a cap menú, així com les cols i els fermentats.

En general els plats més típics són a base de carn de porc o vedella i caça, quan és temporada. Un plat molt típic i conegut és el Wiener Schnitzel, un filet de vedella o de porc molt gran, tallat molt fi i arrebossat, sovint servit amb llimona i com a molt amb patates saltejades amb julivert.


Al no tenir mar, el peix més habitual és la truita.

Cal esmentar també la seva gran varietat de dolços, on trobes aparadors plens de pastissos vistosos i bons. Podríem destacar el Sacher, que és el famós pastís de xocolata i melmelada d'albercoc, i que podem trobar, entre molts altres llocs, al seu lloc original de creació, l'Hotel Sacher.


I un altre pastís famós és l'Apfelstrudel, amb la seva massa fina i cruixent, amb un farcit sucós i aromàtic de poma, panses i espècies, que ja us en parlaré més endavant d'on degustar-los.


Pel que fa al preu, Viena és una ciutat cara però jo personalment no li vaig trobar. Pots menjar molt bé per 20 euros en un restaurant o en llocs més buscats per menys diners. Si llegiu els altres posts que he fet sobre aquest viatge, podeu veure els gelats, que també són molt típics i bons, així com els croissants de mantega que fan.

També us explico dos llocs de menjar ràpid, un de kebab molt bo i  un de pizza artesana, boníssims i ben econòmics.


I no oblidem també, que a Àustria, igual que Alemanya o altres països d'aquella zona, es beu molta cervesa i en disposen de moltes varietats.


Quan a l'horari, esmorzen d'hora, dinen d'hora i sopen d'hora, a partir de les sis de la tarda ja pots sopar, cosa que m'agrada i que ho hauriem de fer nosaltres també!

I lo millor de l'esmorzar, com no, és començar el dia amb un dels seus magnífics croissants de mantega, que són una veritable delícia!




Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario