27/6/20

[#Radio] @gironafmcat Restaurants on menjar peix i marisc

Quan arriba la calor sembla que ve més de gust menjar peix i marisc, ja sigui a la planxa, amb salsa o amb un bon arròs.

Foto de Marisqueria Gil's

Doncs aquesta setmana a la ràdio Gironafm.cat hem parlat precisament de restaurants on fer un un arròs i menjar peix i marisc fresc.

Comencem a Girona amb l'Arròs i Peix, situat al carrer Ciutadans. Es tracta d'un restaurant que simula una peixateria i quan entres t'ofereixen una copa de cava que mentre la degustes vas triant el que et ve de gust menjar en funció del que tinguin aquell dia.

Pots fer un pica-pica a base de clova i després un dels seus arrosos. Si finalitzes amb alguns dels seus postres ja fas un àpat rodó.

Foto de Marisqueria Gil's

Aquest mateix restaurant també el trobem a Barcelona, a Vic i a Platja d'Aro.

Continuem amb un altre restaurant que té el mateix modus operandi i que es troba ben a prop, al carrer de la Cort Reial, l'Estrella del Mar, també quan entres tens la copa de cava mentre vas decidint el que triaràs per menjar.


Foto de Marisqueria Gil's

El peix és totalment fresc i el personal és molt amable, t'hi sents bé al seu local.

Ara anem cap al carrer Migdia, on trobem l'Octopus Restaurant, un lloc molt cèntric i amb molt bona relació qualitat-preu, sobretot al seu menú laborable de dilluns a divendres per 14'90 euros on tens varies opcions de primer i varies de segon, entre elles les seves croquetes de calamars i de segons alguns dels seus arrosos, com ara el negre de peix o el caldos de bacallà. Hi encara no s'ha acabat perquè t'hi entren les postres i una beguda que pot ser una copa de cava o vi.

Si prefereixes endur-te la paella a casa amb alguna de les seves tapes, pots fer comanda i t'ho preparen per degustar a casa.

Ara ens desplacem a Banyoles, a la Marisqueria Gil's, situada davant del llac on ofereixen molts menús diferents a triar entre diferents preus, des del seu més bàsic de diari fins a altres més marisc. Els preus dels menús varien entre 22 i  55 euros i tots ells incorporen peix i marisc fresc i de qualitat. Inclouen un petit aperitiu de la casa, beguda i les postres.

Foto de Marisqueria Gil's

Un dels plats que podeu trobar i que costa una mica a vegades, sobretot si no vas cap a França, són les anques de granota, molt apreciades i fines.

Foto de Marisqueria Gil's

I també les cocotxes de bacallà que tampoc es troben arreu.

Foto de Marisqueria Gil's

També podeu menjar a carta, que en aquest cas si que us diré que no us perdeu el seu dau de full de xocolata, nata i nous caramel·litzades que és impressionant.

Foto de Marisqueria Gil's

Marxem cap a Cadaqués on trobem Can Rafa. Es tracta d'un restaurant històric, data de l'any 1982, on que tothom qui més qui menys n'ha sentit a parlar.

Un restaurant molt nomenat que està situat al Passeig i on pots trobar peix fresc del dia i també un menú de dilluns a divendres per 18 euros on et permet degustar alguns dels seus coneguts arrosos.

Continuem a Cadaqués amb el Compartir, un restaurant conduït per tres cuiners deixebles del Bulli, en Mateu Casañas, l'Oriol Castro i l'Eduard Xatruch i, que també tenen el Disfrutar a Barcelona.

Al seu restaurant de Cadaqués podem gaudir de les seves elaboracions sofisticades en forma de platets per compartir, tal com ens indica el nom del restaurant.

Si hi aneu no us podeu perdre el seu caneló de tonyina, és brutal ;)

D'aquí ens dirigim cap a Roses, a Cal Campaner, al carrer Mossèn Carles Feliu 23, un petit restaurant amb 50 anys d'història i on trobes a més d'un bon tracte familiar, peix i marisc fresc de la Badia de Roses cuinat a la planxa o a la brasa d'alzina.

Si us queda lloc per les postres us recomano el tortell de nata, és boníssim.

Foto de Marisqueria Gil's

Per acabar anem a Llançà, amb un restaurant que no pot faltar, Els Pescadors de Llançà, que porta en funcionament des de l'any 1947 i ara en Lluís Fernandez és qui cuina la meravella de plats que ofereixen a la seva carta.

El restaurant es troba davant del mar, amb un bon ambient i decoració i sobretot una cuina excel·lent.

Tastets del menú Gastronòmic del restaurant El Vaixell

I un altra que us volia nomenar de Llançà és El Vaixell, situat al Port de Llançà, tenen un menú de mercat a 24 euros sense begudes i de dimarts a divendres que inclou el seus arròs mar i muntanya.

Tastets del menú Gastronòmic del restaurant El Vaixell

La relació qualitat-preu del menú està molt bé, ja que un plat d'arròs ja gairebé val com el preu del menú.

Tastets del menú Gastronòmic del restaurant El Vaixell


I aquí acabem la ruta de restaurants on poder degustar magnífics plats amb peix, marisc i arrosos. I ara toca l'apunt dietètic;

- És saludable menjar peix i marisc?

Doncs en principi si, ja que ens aporta proteïna de bona qualitat i pràcticament cap greix, a no sigui que mengem peix blau que aleshores si que ens aportaria greixos però dels saludables.

Foto de Marisqueria Gil's

El que si hem de tenir en conte és que si tenim el colesterol elevat no hauriem d'abusar del marisc, així com de la sèpia i/o calamar ja que són rics en colesterol i àcid úric.

Foto de Marisqueria Gil's

I pel que fa als arrosos, a qui no li ve de gust un bon arroset o fideuada en tornant de la platja i/o la piscina? Se'n pot menjar cada setmana?

També en podria menjar tothom dins d'una dieta equilibrada, sempre hi quan en vigilem les quantitats i l'acompanyem amb una bona amanida i una fruita de postres, per exemple.

I en cas que facis una dieta per a perdre pes podries donar-te el plaer però en plat de postres, així no has de renunciar a menjar-ne :)




Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario