2/12/19

[#Viatge] Gastronomía de Praga

La gastronomia de Praga està basada en porc, patates, cervesa i xucrut.

La seva cuina és saborosa, especiada, contundent i força econòmica. Trobareu molt restaurants que elaboren guisats de carn acompanyats dels seus coneguts dumplings, una espècie de pans fets de patata de textura tova però amassats, servits calents, que et permeten gaudir de la salseta del plat.



El plat més típic potser és el goulash, però també altres carns guisades amb salsa, el genoll i també l'ànec rostit.

Totes les carns se solen servir amb xucrut (col fermentada) i els dumplings de patata, tal com veiem en aquest plat d'ànec.


També destacaríem les seves sopes, que serveixen per escalfar-se sobretot a l'hivern, ja que allà hi fa molta fred. I per la proximitat amb Alemanya també té a la seva cuina les salsitxes, aquí en veiem de tres tipus diferents, algunes més especiades que altres.



També cal destacar la seva carn de vedella, ja que en tenen de primera qualitat, tal com podem apreciar en aquestes hamburgueses d'una carnisseria que te les cuinen in situ.


I Praga és una ciutat dolça, ja al matí pots començar el dia amb un dolç tipus donut però farcit de nata, crema, xocolata i fins i tot banyat de xocolata.


Són molt bons i molt econòmics, potser cada un val uns 0'30 euros aproximadament i els pots comprar al supermercat més proper des de ben aviat al matí, ja que els hi porten recent fets i s'esgoten molt ràpid.


I per últim destacaríem les postres, amb molt pastissos casolans, sobretot un dels més típics és el de mel. Però si una cosa m'ha encantat d'aquesta ciutat ha estat els trdelnik, un dolç d'origen romanès però que s'ha fet famós a Praga i que es menja al carrer tot passejant.


Es tracta d'una massa tipus croissant especiada, sobretot amb canyella, i acabada de fer en una espiral per donar-li forma que es pot menjar tal cual, amb sucre o be farcida de xocolata o gelat o nata.

Jo personalment us recomano que la mengeu amb sucre o amb xocolata a dins, ja que així no refredareu la massa que és bona calenta.

I no marxarem de Praga sense mencionar la cervesa autòctona, la Pilsner Urquell, tot i que a molts llocs elaboren la seva pròpia, així que no us limiteu. La cervesa és molt barata, per euro i poc tens mig litre de cervesa i bona.


En els propers posts us ensenyaré tot el que vam menjar durant els tres dies que vam visitar Praga, així que si no us ho voleu perdre o teniu la idea de fer una escapada en aquesta ciutat màgics, ja ho sabeu!


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario