6/7/15

Llibre recomenat: El Chef ha muerto, Yanet Acosta

Avui us faig una recomanació d'un llibre que m'ha agradat força, ja que parla de la gastronomia però al darrera hi ha tota una trama on trobem misteri, cuina i fins i tot amor. Si voleu veure la sinopsis del llibre us deixo amb el post del meu home que n'ha fet al seu blog error_reporting (0). De fet ell fa un resum de tots els llibres que va llegint, així que si us n'interessa algun en concret podeu buscar-lo al seu blog.



5/7/15

.@transitfigueres i els seus Tastets Surrealistes

El Restaurant Trànsit ja us l'he nomenat alguna altra vegada al bloc. Hi havíem anat tant a fer un menú de cap de setmana com l'especial de calçotada. La veritat és que la relació qualitat preu està bé.
Disposen de menú de cada dia i també de cap de setmana per no gaire més. També les seves tapes maridades amb cervesa tenen molt d'èxit.


El tracte va estar molt bé a l'hora de fer els tastets surrealistes, que van ser:

Natura morta
Formatge manxec i sèsam


Gelats temperats
Cucurulls de pesto


Pollastre menja escamarlà
Pollastre i escamarlà


Llavis negres

Gyozas farcits de sípia en la seva tinta


Rigatone de la mort
Rigatone farcit d'ànec i trompetes de la mort


After mirror
Miralls d'Obulato amb menta i xocolata


Cervesa Inedit

Aquests tastets em van sorprendre molt agradablement, tant per la tècnica emprada per a fer els cucurulls com pels postres tan ben presentats i bons.
També cal dir que em va agradar molt la combinació del pollastre arrebossat cruixent farcit d'escamarlà, tots coincidiem en què estava bonissim.

I el rigatone farcit també, molt gustós i un suc perfecte per a sucar-hi el pa de 3 crostons que ens van oferir.


I com a postres, una delícia la xocolata en mouse, fina i delicada, però impressionant la quenelle de xocolata, un gust i una textura perfectament aconseguida.


En aquest cas han donat un toc japonès a dos dels seus tastets, per una banda amb les gyozes, que es tracten d'una empanadilla japonesa, i per altra costat amb l'ús d'Obulato en el seu postres.

3/7/15

[#Cervesa] @CervezaBizarra


Nom: Bizarra

Marca: Cerveza Bizarra
Tipus: Ale artesana (alta fermentació) de Blat
Fabricant: Cerveza Bizarra
Origen: Salamanca, Espanya
Fermentació: Dues fermentacions, una en fermentador refredant el most. Després es fa una segona fermentació durant 30-40 dies en ampolla.
Grau: 5%
Ingredients: Aigua, 100% malta d'ordi i blat, llúpol i llevadura.
Mida: 33cl
Web: http://cervezabizarra.com/



Aspecte: De color daurat blanquinós, clar i força tèrvol.
Aroma: Fort, pronunciat, em va recordar una mica a un caramel.
Gust: Gust dolç, bastant pronunciat amb el regust típic de les cerveses de blat.
Cos: Amb força cos, consistent, amb una bona quantitat d'escuma blanquinosa.


Comentari: Gust força dolç, no massa amargant. Pot recordar una mica al caramel. A mida que la vas prenent, manté el gustet dolç amb aquest deix de blat característic. Gust amb caràcter.


A destacar d'aquesta cervesa, és totalment artesana, completament natural, sense CO2 afegit ni cap altre producte químic, ni s'aplica cap processat industrial com el filtrat o el pasteuritzat.

Podeu veure una mica més d'informació de la seva el·laboració a la seva web.

Ja per acabar, dir que podem obtenir aquesta cervesa de la mà d'Artist And Beer, un grup de professionals de diferents àmbits que tenen un tret en comú, la seva passió per la cervesa.

Aquesta cervesa la podreu trobar dins la seva secció de cerveses artesanes, o dins la categoria Ale. Us deixo l'enllaç directe a la cervesa.
Doncs res, quina millor manera de fer passar aquesta calor!
Salut i birres!

2/7/15

Els tastets surrealistes: El Pa Volador

Aquest restaurant, El Pa Volador, situat a les afores de Figueres, a Vilatenim, és un lloc com molt bé diu el seu nom, inspirat en la figura d'en Dalí. Es tracta d'una Masia del segle XVI, amb amplis menjadors i bonics jardins. És un restaurant on se celebren molts casaments gràcies al seu entorn privilegiat. Nosaltres vam anar-hi fa un temps al d'una amiga meva i ens va agradar molt tot, sobretot l'aperitiu, molt complert i bo.


Nosaltres vam tastar la seva proposta de Tastets surrealistes al jardí de l'entrada del restaurant, just davant la font i va consistir en:

Es serrà panegal sortint de Port-Lligat
Peix, marisc i roca comestible amb fons marí


Ses tripes de bacallà amb cargols
Mar i muntanya de cargols de terra, bacallà al pil-pil i bull negre


Es conill del Pla de Tudela tractat com un tataki
Llom de conill marinat amb gingebre i samfaina dolça


Sa costella de xai en equilibri
Espatlla farcida amb fruits secs, salsa de cireres i costella arrebossada


Ses meues arrels àrabs
Baklava de l'Empordà amb poma i botifarra dolça

El llagut de la gala amb aromes del Cap de Creus
Pasta brisa farcida de trufa i perfum d'herbes


Cervesa Inèdit


Com veieu el nom dels plats estan escrits en el salat que es parla a Cadaqués i Portlligat, lloc de mar que tan estimava Dalí i on tants estius hi passava.


El que més em va agradar va ser el llom de conill, no me l'imaginava així, en cru, i també el pil-pil de dins el cargol, molt fi i delicat, a més de tenir una excel.lent presentació. La veritat és que tots els plats partien d'una bona matèria prima, que és la base de tot.


I un dels dos postres que hi havia, concretament el de la Baklava, tot un detall per part del xef que expliqués la versió que va fer combinant la nostra botifarra dolça i poma amb la seva baklava, fent així uns postres que uneix les dues cultures.

Tornen els #TastetsSurrealistes2015


Figueres sempre va associat a la figura d'en Dalí, i com a tal en l'apartat gastronòmic no podia ser menys. Els tastets surrealistes casen les extravagàncies d'aquest conegut pintor amb la gastronomia.

Enguany és ja la tercera edició que es fa i 26 restaurants presenten els seus tastets. Tots ells inspirats en el geni i els quals podem gaudir des de l'11 de juny fins al 11 de juliol. El menú que proposa cada restaurant va des dels 12 euros fins als 18 i consisteix en sis plats gastro-surrealistes ben originals i diferents tots ells i basats en la cuina que ofereix cada un.

Nosaltres en aquesta edició n'hem provat varis que us aniré mostrant en els propers posts. Si voleu veure la inspiració daliniana reflectida als plats dels restauradors de Figueres i rodalies no us ho perdeu...

1/7/15

[#Cervesa] @Biirbcn - Biir - Barcelona Craft Beer


Nom: Biir

"Una acurada cervesa artesana d'alta fermentació que fusiona el millor de dues cultures cerveseres: la tradició de les Witbier belques amb la innovació de IPA americanes."

Marca: Biir - Barcelona Craft Beer
Tipus: White IPA
Fabricant: Brouwerij Anders
Origen: Argentona, Barcelona
Fermentació: Alta
Grau: 6.8%
Ingredients: Aigua, malta d'ordi i blat, llúpols, taronja biològica, coriandre i llevat.
Web: http://biir.cat


Aspecte: D'un color groc pàlid, tèrvol.
Aroma: Fort, pronunciat, dolç, recorda una mica a algun tipus de vi dolç.
Gust: De gust amarg inicialment, amb una mena de dolçor persistent.
Cos: Força densa, tèrvola, consistent.


Comentari: De gust pronunciat, amb una bona graduació per tractar-se d'una cervesa white ipa, després d'una estona, la graduació alcòholica es fa notar una mica. Quan la mires a contrallum es pot apreciar una mica de pòsit al fons de l'ampolla, fet que segurament li confereix aquest cos tan pronunciat de què fa gala. Aquest gust li dóna un caràcter propi que la pot diferenciar sense problemes de la resta.

Així mateix, cal destacar que podem obtenir aquesta cervesa de la mà de Artist And Beer, un grup de professionals de diferents àmbits que tenen un objectiu en comú, la seva passió per la cervesa i la intenció de fer arribar a les teves mans cerveses artesanes de molts tipus i orígens diferents per tal que en puguis gaudir a casa teva. Cerveses que normalment només es trobarien en llocs especialitzats i que per tant, potser no estan a tant a l'abast de públic general.

28/6/15

[#Vi] @BiblioFigueres: Lletres i Vins 2015


Dins el marc de les jornades de Lletres i Vins 2015 d'aquest any, hem pogut gaudir durant tot aquest mes de juny, des de l'1 i fins el dimarts 30, de l'Exposició de llibres i documents històrics sobre el món del vi.


La iniciativa de Biblioteques amb DO va nèixer a l'any 2013 de la mà del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya conjuntament amb la col·laboració de cellers de la comarca i de la Càtedra de Viticultura i Enologia de Narcís Fages de Romà de la Udg, i s'ha anat repetint durant els últims 3 anys.


En aquesta ocasió, vam poder assistir a una xerrada organitzada dins la Biblioteca Fages de Climent de Figueres i copresentada per Jordina Escala, documentalista al Vinseum Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, i Eduard Puig i Vayreda, llicenciat en Enologia, polític escriptor i dinamitzador cultural i social català.  La xerrada feia un recull de la història de la nostra viticultura a través de tota la documentació històrica entre revistes especialitzades, setmanaris, manuals i compendis sobre costums d'alimentació, medicina i salut, que s'ha pogut anar recopil·lant dels últims segles fins a l'actualitat.

I en finalitzar, i com no podia ser d'altra manera, entre les vitrines de l'exposició documental, vam poder gaudir d'un fantàstic maridatge gentilesa de Cellers d'en Guilla, on Martí Vallès, llicenciat en Ciències Químiques, net de viticultor i un dels responsables del celler, ens van fer la presentació de dos dels seus fantàstics vins.


 En aquesta ocasió, vam poder provar:
- El Magenc blanc de 2014
- El Bruel de l'Estany, collita del 2013



En el primer cas, es tracta d'un vi blanc confeccionat amb garnatxa blanca, garnatxa roja, macabeu i muscat. D'una tonalitat groc pàlid, força aromàtic i molt suau en boca, ideal per prendre fresquet en un bon moment de relax. Per sort, ja havíem tingut ocasió de provar-lo en alguna altra ocasió amb anterioritat.


El Bruel és un vi negre amb caràcter, d'una tonalitat roig fort i aroma tant marcat com el seu color. Gust en boca a l'alçada del seu aspecte, fort i amb un punt d'aspror molt bo pel meu gust.


Una manera diferent, molt educativa i alhora plaent d'aprendre coses noves sobre el vi i tot el món que l'envolta.  

Amb @cellervell celebrem la nostra Revetlla

Avui a Figueres se celebra la Revetlla de Sant Pere, ja que demà celebrem la festa d'aquest Sant com a festa regional. Així nosaltres en pocs dies de diferència tenim el privilegi de gaudir de dues revetlles, la de Sant Joan i la de Sant Pere.


I com marca la tradició aquestes nits no pot faltar un bon tros de coca acompanyada amb cava. Nosaltres per a la ocasió hem triat un cava artesanal del Penedès, concretament un Cuvée Les Solanes Brut Nature Reserva, del Celler Vell. Un cava exquisit compost per 1/3 de Xarel.lo i 1/3 de Chardonnay, ambdós fermentats per separat en barrica de roure francès « allier », de 300 l de segona omplerta completant el terç que falta amb la noble Pinot Noir.

Aquest cava de criança té un color daurat intens. De fina bombolla i aroma pronunciat. De gust més sec en boca però amb tocs de fruits secs i cítrics. Perfecte per a maridar aperitius, arrossos i plats de mar i muntanya.  


Des de principies del S. XX que porten conreant les vinyes situades prop de Sant Sadurní d'Anoia per tal d'elaborar aquests caves totalment artesans, fet que els distingeix per la seva qualitat.

Si voleu conèixer les seves varietats de cava podeu visitar la seva pàgina web, des d'on tenen la seva botiga on-line habilitada des de la qual hi podeu comprar còmodament.