2/7/15

Els tastets surrealistes: El Pa Volador

Aquest restaurant, El Pa Volador, situat a les afores de Figueres, a Vilatenim, és un lloc com molt bé diu el seu nom, inspirat en la figura d'en Dalí. Es tracta d'una Masia del segle XVI, amb amplis menjadors i bonics jardins. És un restaurant on se celebren molts casaments gràcies al seu entorn privilegiat. Nosaltres vam anar-hi fa un temps al d'una amiga meva i ens va agradar molt tot, sobretot l'aperitiu, molt complert i bo.


Nosaltres vam tastar la seva proposta de Tastets surrealistes al jardí de l'entrada del restaurant, just davant la font i va consistir en:

Es serrà panegal sortint de Port-Lligat
Peix, marisc i roca comestible amb fons marí


Ses tripes de bacallà amb cargols
Mar i muntanya de cargols de terra, bacallà al pil-pil i bull negre


Es conill del Pla de Tudela tractat com un tataki
Llom de conill marinat amb gingebre i samfaina dolça


Sa costella de xai en equilibri
Espatlla farcida amb fruits secs, salsa de cireres i costella arrebossada


Ses meues arrels àrabs
Baklava de l'Empordà amb poma i botifarra dolça

El llagut de la gala amb aromes del Cap de Creus
Pasta brisa farcida de trufa i perfum d'herbes


Cervesa Inèdit


Com veieu el nom dels plats estan escrits en el salat que es parla a Cadaqués i Portlligat, lloc de mar que tan estimava Dalí i on tants estius hi passava.


El que més em va agradar va ser el llom de conill, no me l'imaginava així, en cru, i també el pil-pil de dins el cargol, molt fi i delicat, a més de tenir una excel.lent presentació. La veritat és que tots els plats partien d'una bona matèria prima, que és la base de tot.


I un dels dos postres que hi havia, concretament el de la Baklava, tot un detall per part del xef que expliqués la versió que va fer combinant la nostra botifarra dolça i poma amb la seva baklava, fent així uns postres que uneix les dues cultures.

No hay comentarios:

Publicar un comentario