28/6/15

[#Vi] @BiblioFigueres: Lletres i Vins 2015


Dins el marc de les jornades de Lletres i Vins 2015 d'aquest any, hem pogut gaudir durant tot aquest mes de juny, des de l'1 i fins el dimarts 30, de l'Exposició de llibres i documents històrics sobre el món del vi.


La iniciativa de Biblioteques amb DO va nèixer a l'any 2013 de la mà del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya conjuntament amb la col·laboració de cellers de la comarca i de la Càtedra de Viticultura i Enologia de Narcís Fages de Romà de la Udg, i s'ha anat repetint durant els últims 3 anys.


En aquesta ocasió, vam poder assistir a una xerrada organitzada dins la Biblioteca Fages de Climent de Figueres i copresentada per Jordina Escala, documentalista al Vinseum Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, i Eduard Puig i Vayreda, llicenciat en Enologia, polític escriptor i dinamitzador cultural i social català.  La xerrada feia un recull de la història de la nostra viticultura a través de tota la documentació històrica entre revistes especialitzades, setmanaris, manuals i compendis sobre costums d'alimentació, medicina i salut, que s'ha pogut anar recopil·lant dels últims segles fins a l'actualitat.

I en finalitzar, i com no podia ser d'altra manera, entre les vitrines de l'exposició documental, vam poder gaudir d'un fantàstic maridatge gentilesa de Cellers d'en Guilla, on Martí Vallès, llicenciat en Ciències Químiques, net de viticultor i un dels responsables del celler, ens van fer la presentació de dos dels seus fantàstics vins.


 En aquesta ocasió, vam poder provar:
- El Magenc blanc de 2014
- El Bruel de l'Estany, collita del 2013En el primer cas, es tracta d'un vi blanc confeccionat amb garnatxa blanca, garnatxa roja, macabeu i muscat. D'una tonalitat groc pàlid, força aromàtic i molt suau en boca, ideal per prendre fresquet en un bon moment de relax. Per sort, ja havíem tingut ocasió de provar-lo en alguna altra ocasió amb anterioritat.


El Bruel és un vi negre amb caràcter, d'una tonalitat roig fort i aroma tant marcat com el seu color. Gust en boca a l'alçada del seu aspecte, fort i amb un punt d'aspror molt bo pel meu gust.


Una manera diferent, molt educativa i alhora plaent d'aprendre coses noves sobre el vi i tot el món que l'envolta.  

No hay comentarios:

Publicar un comentario