8/7/19

.@BenvingutsPages 2019 El que hem visitat

Ens agrada molt aquesta iniciativa de Benvinguts a Pagès de poder veure les granjes per dins i participar en aquesta festa de la pagesia.

En aquesta edició del 2019 hem visitat diferents explotacions en dos dies:

El primer dia vam fer el Pla de l'Estany:

- Granja Mas Colomer a Esponellà on s'han especialitzat en la producció de llet de vaca, i des de l'any 2011 han començat a envasar la seva llet i a elaborar molts tipus de iogurts, flams, matons, pastissos de formatge, ètc, a l'obrador que tenen a la mateixa granja.

Raça Angus
 
Vam poder veure tot el funcionament, des de les munyides automatitzades de les vaques fins al producte final que vam poder degustar i que ens va encantar, sobretot el seu iogurt líquid de llimona, és fresc, amb un toc àcid i molt refrescant.

5/7/19

.@BiblioFigueres Lletres i vins 2019, Presentació del llibre La Volta a Catalunya en 50 vins

La tercera activitat programada dins de Lletres i vins 2019 de la Biblioteca Carles Fages de Climent de Figueres ha estat la presentació del llibre La Volta a Catalunya en 50 vins on l'autor Àngel Garcia Petit ha estat dialogant amb la sommelier Fina Juez.


El tast de vi ha anat a càrrec del Celler Mas Estela, D.O. Empordà.

3/7/19

Restaurant Al Born

Aprofitant el cap de setmana de Benvinguts a Pagès i el Gartstròmia de Banyoles vam anar a dinar al Restaurant Al Born.
   


Situat prop de la plaça, ben cèntric, trobem aquest acollidor restaurant. Amb taules i cadires de fusta i un bon ambient i servei amable.

El dissabte fan un menú de 17'90 amb cinc primers, segons i postres, aigua i pa.

El que ofereixen són plats ben elaborats amb un toc d'originalitat per sortir un xic del menú convencional.

1/7/19

.@BiblioFigueres Lletres i vins 2019, Tastavins i Tastamots

La segona activitat que hem fet dins la programació del Lletres i vins 2019 de la biblioteca de Figueres, dins les Biblioteques amb DO ha estat un joc: Tastavins i Tastamots.

Es tracta d'un joc de paraules relacionats amb els vins per part d'en Miquel Sesé que ens va agradar molt. Vam passar una bona vetllada a la terrassa de la biblioteca, on s'hi està molt bé quan el sol començar a afluixar.


Acompanyavem els mots amb els vins de Jordi Oliver Conti (JOC), de la D.O. Empordà. Uns vins molt juganers i adients per l'activitat. Primer vam tastar:

28/6/19

.@lariojacapital La Rioja Gastronòmica

La Rioja Gastronòmica és una campanya divulgativa de l'entitat de Promoció Agroalimentària del Govern de La Rioja que pretén promocionar els Aliments de La Rioja, dins i fora de la Comunitat Autònoma.


Aquesta iniciativa es va iniciar l'any 2017 amb el nomenament de Francis Paniego com a ambaixador i de qual són "Amics" els germans Torres (2017), l'Elena Arzak (2018) i Andoni Luis Aduriz (2019).

26/6/19

.@BiblioFigueres Lletres i Vins 2019, Gots plens, paraules buides

La Biblioteca de Figueres participa a les activitats de Biblioteques amb DO, que és un projecte que porta la cultura del vi a les biblioteques de Catalunya i el mes de juny toca a l'Empordà. Una terra de vins on la nostra biblioteca Carles Fages de Climent ha fet una programació variada entorn del vi.


La primera activitat que hem fet ha estat: Gots plens, paraules buides on en Sebastià Roig i en Jordi Casals, que formen el grup Homes de Filferro han cantat cançons i versions al voltant del vi i la literatura. Amb un repertori musical original i diferent per dir-ho d'alguna manera, s'ha parlat molt de vi i hem gaudit d'un Tast del Celler Pere Guardiola de la D.O. Empordà.

19/6/19

Popets amb pèsols

Fa temps vaig publicar una recepta de popets a la catalana, molt semblant a aquesta, però aquesta és més entretinguda i per mi amb millor resultat. I ara aprofitant que estem en temporada de pèsols, hem d'aprofitar!

La veritat és que amb aquesta recepta surten uns popets molt gustosos, potents i amb un toc picant.


17/6/19

[#Formatges] Rocamadour

Avui us parlaré d'un formatge que porta el nom d'un dels pobles més bonics de França, Rocamadour. És una ciutat medieval situada al cor de la regió francesa de Migdia-Pirineus i és precisament on s'elaboren aquestes petites i cremoses joies que daten de l'Edat Mitja i que servien per pagar impostos.

El formatge Rocamadour és un formatge de cabra francès fet a partir de llet crua i que sol pesar uns 35 gr. Pertany a la família dels cabécous, un nom genèric que es dóna als formatges de cabra fabricats en un territori molt ampli que va des del Massis Central fins als Pirineus. Durant molt de temps s'anomenava "cabécou de Rocaamadour", fins que va obtenir la AOC a l'any 1972.

La seva pell blanca és fina i vellutada i de forma arrodonida.