1/7/19

.@BiblioFigueres Lletres i vins 2019, Tastavins i Tastamots

La segona activitat que hem fet dins la programació del Lletres i vins 2019 de la biblioteca de Figueres, dins les Biblioteques amb DO ha estat un joc: Tastavins i Tastamots.

Es tracta d'un joc de paraules relacionats amb els vins per part d'en Miquel Sesé que ens va agradar molt. Vam passar una bona vetllada a la terrassa de la biblioteca, on s'hi està molt bé quan el sol començar a afluixar.


Acompanyavem els mots amb els vins de Jordi Oliver Conti (JOC), de la D.O. Empordà. Uns vins molt juganers i adients per l'activitat. Primer vam tastar:


- De cap a peus, el seu vi blanc, un vi amb un punt marcat làctic que m'agrada trobar en un blanc. Per mi que sóc més de vins blancs el vaig trobar molt ben fet.


- Petardo, amb aquest nom tant curiós trobem el primer vi negre que ens van oferir.

Es tracta del vi carregat d'experiència ja que surt d'un gran projecte personal d'aquest reconegut enòleg que fa 20 anys ja feia vins en el terroir empordanès. Ell va ser el creador del primers vins de D.O. Empordà  reconeguts per la premsa internacional.

És un vi amb aromes de mores i fruits vermells però amb una nota làctia inconfusible. En aroma sorprèn i en boca és fresc tot i tenir una criança. És un vi molt equilibrat que te deixa una sensació de fruita en boca, carnosa i refrescant.


- 9set2, un altre vi que juga amb les lletres, en aquest cas pel prefix de Girona.


Un vi negre elaborat amb cavernet franc, cavernet sauvignon, merlot i garnatxa




Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario