5/7/19

.@BiblioFigueres Lletres i vins 2019, Presentació del llibre La Volta a Catalunya en 50 vins

La tercera activitat programada dins de Lletres i vins 2019 de la Biblioteca Carles Fages de Climent de Figueres ha estat la presentació del llibre La Volta a Catalunya en 50 vins on l'autor Àngel Garcia Petit ha estat dialogant amb la sommelier Fina Juez.


El tast de vi ha anat a càrrec del Celler Mas Estela, D.O. Empordà.



En aquesta ocasió, ens van oferir dos vins negres i un de dolç.


El primer, va ser el "Quindals", collita del 2014.
Es tracta d'un vi negre majoritàriament de garnatxa negra amb barreja d'un 5% aproximadament de Syrah i un altre 5% de Samsó.


Se li ha donat una criança de 12 mesos en bóta de roure francès que li ha conferit una tonalitat vermell fosc molt adient.
D'aroma pronunciat, no massa afruitat i amb el punt de fusta que se sol buscar.


En segon lloc, venia el "Vinya Selva de Mar", collita del 2008, que al igual que el ser germà "Quindals", també es tracta d'un negre vinificat a partir d'un 90% de garnatxa negra, 5% de Syrah i 5% de Samsó.
En aquesta ocasió, la criança és de 15 mesos en bóta de roure francès, però segurament pel seu any de collita, el vi ha evolucionat en ampolla i ha acabat adquirint aquest color vermell-granatós pujat de to.
En olfacte també ens transmet una potència més pronunciada que l'anterior i en boca l'astringència s'obre pas als dos laterals del paladar, allargant-se una mica més d'estona.


Finalment, per rematar el tast, ens tenien guardat un vi dolç.
Es tracta d'una "Garnatxa de l'Empordà Estela", un vi dolç natural procedent al 100% de garnatxa negra.


Molt aromàtic i d'un color ambre pronunciat, en boca ens espera un punt alcohòlic de primer moment per deixar pas a la seva dolçor característica, molt agradable i suau, adient per tancar la jornada.



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario