28/6/19

.@lariojacapital La Rioja Gastronòmica

La Rioja Gastronòmica és una campanya divulgativa de l'entitat de Promoció Agroalimentària del Govern de La Rioja que pretén promocionar els Aliments de La Rioja, dins i fora de la Comunitat Autònoma.


Aquesta iniciativa es va iniciar l'any 2017 amb el nomenament de Francis Paniego com a ambaixador i de qual són "Amics" els germans Torres (2017), l'Elena Arzak (2018) i Andoni Luis Aduriz (2019).



Enguany primer va visitar Caceres i ara al maig s'ha celebrat a Girona, a  l'Espai Mas Marroch, el centre d'esdeveniments dels germans Roca situat al Pla del Marroc a Vilablareix.


Nosaltres vam poder gaudir de l'experiència "Sabors de la Rioja" sota la preciosa cúpula del Mas tot degustant un vermut de Martínez Lacuesta i xoriç Riojano i formatge Camerano.


L'acte el presentava el periodista José Ribagorda i l'expert gastronòmic Mikel Zeberio, els qual ens van oferir un recorregut guiat pels Aliments de La Rioja, emparats per un distintiu de qualitat, que dóna personalitat a la cuina de La Rioja. Els "Sabors de La Rioja" estan coordinats pel cuiner Ventura Martínez (Xef Nino, Delicatto).


A través de diferents platets vam poder degustar sabors peculiars de la cuina La Rioja com ara:


- Cremós de Coliflor de Calahorra



- El Xampinyó




- L'alegria de La Rioja farcida


Abans de menjar-la el periodista ens va comentar si l'haviem tastat i vam dir que encara no, i després vam entendre el seu interès, allò picava com una mala cosa. Pel meu gust massa, ja que emmascarava el farcit que devia ser ben bo.


- La Mongeta d'Anguiano


- La Vedella de Ternoja amb Pebrot de La Rioja sobre sofregit tradicional






- Les costelles de Xai Chamarito "al sarmiento"


- Les peres del Rincón de Soto



Tots els pintxos van estar maridats amb els vins de les Bodegues Urbina: Salva Reserva 2013, Urbina Reserva 2006 i Urbina Reserva Especial 1998.


Vam passar una bona vetllada, amb un bon ambient i amb més coneixent les principals i les diferencials condicions organolèptiques que aporta La Rioja a la cultura culinària.





Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario