8/7/19

.@BenvingutsPages 2019 El que hem visitat

Ens agrada molt aquesta iniciativa de Benvinguts a Pagès de poder veure les granjes per dins i participar en aquesta festa de la pagesia.

En aquesta edició del 2019 hem visitat diferents explotacions en dos dies:

El primer dia vam fer el Pla de l'Estany:

- Granja Mas Colomer a Esponellà on s'han especialitzat en la producció de llet de vaca, i des de l'any 2011 han començat a envasar la seva llet i a elaborar molts tipus de iogurts, flams, matons, pastissos de formatge, ètc, a l'obrador que tenen a la mateixa granja.

Raça Angus
 
Vam poder veure tot el funcionament, des de les munyides automatitzades de les vaques fins al producte final que vam poder degustar i que ens va encantar, sobretot el seu iogurt líquid de llimona, és fresc, amb un toc àcid i molt refrescant.


- Can Masó Petit: una explotació agrícola i ramadera familiar. La seva principal activitat és l'engreix de vedelles alimentant-les amb aliments 100% d'origen vegetals. Gran part d'aquests aliments prové de les seves terres. Les vedelles arriben a la granja amb 3 setmanes de vida i passen per les etapes d'alletament i d'engreix en condicions de benestar animal per tal d'aconseguir un producte de qualitat. El canal de comercialització és a través seu i serveixen directament a carnisseries de Banyoles i rodalies.

Nosaltres vam gaudir de la visita veient els vedells més petits i donant-lis el biberó de llet que van preparar els més petits visitants.
Al final vam fer un tast de la seva vedella acompanyada amb una llesca de pa i aigua. Una vedella ben gustosa i molt tendra.

- Biòrica a Sant Miquel de Campmajor, on l'Oriol Serrà i en Carles Bel produiexen verdures i hortalisses de temporada amb certificat ecològic (CCPAE). Actualment treballen dues hectàrees de terreny.

La seva visita ens va agradar perquè sempre és bo conèixer l'esforç i dedicació que comporta el fet que sigui ecològic, perquè després ens queixem del preu.

- Nous de Can Llavanera, que ja havíem visitat l'any anterior però vam decidir fer-hi parada de camí a casa. Conreen noguers i fan producció de nous.

I el segon dia:


- Mas Marcè: també l'havíem visitat anteriorment però ens agraden tant els seus formatges que vam decidir repetir la visita i així tastar algun formatge nou i endur-nos-el cap a casa ;)

Fulla de carxofa, herbacol, per fer el quall del formatge

Els peques van alimentar aquesta ovella que havia nascut feia ben poc.



- Recuits Pauet a Jafre. Es tracta d'una explotació d'oví i cabrum que es dediquen a la venta de cabrits, xais i a l'elaboració de iogurt i recuits amb la llet de les seves cabres.

Era el primer any que hi participaven però ens van fer una visita ensenyant les seves explotacions i acabant amb una degustació, com no, del conegut recuit de drap.

És una delícia que no havia tastar mai però que a partir d'ara ja formarà part de la meva dieta.

Per cert si el combineu amb mel o amb melmelada de figues està bonissim.



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario