Fa uns mesos, concretament al maig, va tenir lloc El Lactium, a Vic, una fira formatgera molt important on podem trobar moltes formatgeries interessants i tastar i comprar els seus formatges.
Nosaltres vam tenir la oportunitat d'anar a dos tasts comentats que organitzava la Fira, el primer que vam fer al matí, va ser;
1. Camí Oliba on vam poder descobrir formatges molt bons i molt ben explicats, amb la seva història al darrera.
I a la tarda vam fer:
2. Literatura creativa, on tot jugant amb les paraules anavem coneguent diferents formatges, com ara:
- Formatge Garrotxa de la Formategria San Gil d'Albió
Un formatge elaborat amb llet de cabra pasteuritzada amb IGP Garrotxa madurat 6 setmanes, temps elq ual el fong penicillium gris neutralitza la seva acidesa endolcint-lo i dotant-lo d'un toc de bodega.
Es tracta d'un formatge semimadurat de textura cremosa i lleugerament salat però amb un punt d'acidesa.
Nosaltres vam tenir la oportunitat d'anar a dos tasts comentats que organitzava la Fira, el primer que vam fer al matí, va ser;
1. Camí Oliba on vam poder descobrir formatges molt bons i molt ben explicats, amb la seva història al darrera.
I a la tarda vam fer:
2. Literatura creativa, on tot jugant amb les paraules anavem coneguent diferents formatges, com ara:
- Formatge Garrotxa de la Formategria San Gil d'Albió
Un formatge elaborat amb llet de cabra pasteuritzada amb IGP Garrotxa madurat 6 setmanes, temps elq ual el fong penicillium gris neutralitza la seva acidesa endolcint-lo i dotant-lo d'un toc de bodega.
Es tracta d'un formatge semimadurat de textura cremosa i lleugerament salat però amb un punt d'acidesa.