24/9/19

.@vic_turisme Tast Lactium: "Literatura creativa"

Fa uns mesos, concretament al maig, va tenir lloc El Lactium, a Vic, una fira formatgera molt important on podem trobar moltes formatgeries interessants i tastar i comprar els seus formatges.

Nosaltres vam tenir la oportunitat d'anar a dos tasts comentats que organitzava la Fira, el primer que vam fer al matí, va ser;

1. Camí Oliba on vam poder descobrir formatges molt bons i molt ben explicats, amb la seva història al darrera.

I a la tarda vam fer:

2. Literatura creativa, on tot jugant amb les paraules anavem coneguent diferents formatges, com ara:

- Formatge Garrotxa de la Formategria San Gil d'Albió
 

Un formatge elaborat amb llet de cabra pasteuritzada amb IGP Garrotxa madurat 6 setmanes, temps elq ual el fong penicillium gris neutralitza la seva acidesa endolcint-lo i dotant-lo d'un toc de bodega.

Es tracta d'un formatge semimadurat de textura cremosa i lleugerament salat però amb un punt d'acidesa.


- Formatgeria de Clua 


En aquesta formatgeria artesana elaboren formatges amb llet de cabra del seu propi ramat.
Nosaltres hem tastat el seu Roig de Clua.


- Formatges Mas d'Eroles

D'aquesta formatgeria vam tastar l'Ermessenda, un formatge fet a partir de llet crua de vaca que té un mínim de maduració de 90 dies i amb una particularitat molt interessant, mentre madura es renta la crosta amb una salmorra per tal d'afavorir els llevats enlloc dels fongs, donant una crosta ataronjada, humida i enganxosa.


La seva pasta és de color groguenca, amb força ulls petits i irregulars distribuïts homogèniament.


En boca és un formatge potent i persistent, amb retrogust llarg i agradable.

- Mas Marcè

Un formatge que ja conèixem, doncs és de l'Empordà (Siurana d'Empordà) i hem pogut anar a visitar-la i tot i fer una complerta degustació de tots els seus formatges, que després també ens hem endut a casa :)

D'ells hem tastat el Marí.


- Mas Alba 

D'aquesta formatgeria de Terradelles (Girona) hem tastat el seu formatge Terròs.

El Terròs - Mas Alba Formatgeria
foto extreta de https://masalba.cat
Es tracta d'un formatge elaborat amb pasta cuita de llet cabra amb coagulació enzimàtica amb quall animal.


La seva maduració es fa en una cova un mínim de vuit mesos, li agrada la humitat,  i es raspalla i neteja l'escorça setmanalment. El seu exterior és de color terra, vet aquí el seu nom.

La seva roda fa uns 30 kg pels quals es necessiten 300 litres de llet.


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario