Aquest passat dimecres hem tingut l'honor de poder assistir a la presentació de les Ginebres Premium del Grup Macallan que es va fer a El Vermut de Figueres.
Vam tastar dues ginebres mentre un expert ens anava explicant curiositats i ingredients amb els quals s'elaboraven cadascuna d'elles. D'aquesta manera, vam poder olorar i tastar alguns dels ingredients de què estaven compostes, així com olorar i provar el gust per separat de cadascuna d'elles.
Concretament vam poder provar:
- Roku Gin, the Japanese craft gin, una autèntica ginebra artesanal i 100% japonesa, el·laborada a Suntory. Tots els elements que s'han utilitzat per fer-la provenen de la mateixa regió.
Segons ens van explicar, en japonès, Roku, significa el número sis. I és que aquest número marca tota l'el·laboració d'aquesta gin, ja que a part del ginebre, també hi trobarem una sel·lecció de sis elements botànics japonesos més: el yuzu (cítric), el sencha i gyokuro (tés), les fulles i flors de sakura (cirerer japonès) i una espècie, el pebre de sichuan.
La Roku en nas ens recordarà molt a olors cítrics sobretot i dolços del té. En boca cal apuntar que trobarem un retrogust un punt picant que molt probablement li dóna el pebre de sichuan.
- Sipsmith London, una ginebra multi galardonada estil London Dry basada en la recepta clàssica del segle XVIII.
Com a curiositat, hem de dir que es tracta de la primera ginebra que després de moltíssims anys, concretament des del 1820, ha pogut obtenir els permisos corresponents per tal d'instal·lar-se al centre de Londres i començar a comercialitzar-se.
La Sipsmith en nas potser ens recordarà a un toc més floral i val a dir que en boca es nota un punt més seca, agradable al paladar i gens carregosa.
Vam maridar-les amb una selecció de plats, gairebé tots de marisc:
Abans de res, per anar preparant l'estómac al tast següent, ens van deixar provar un còctel a base de ginebra Sipsmith, vermut blanc sec i cava.
Tot i que tant al nas com al principi en boca, es notava força potent, després dels primers glops es suavitzava una mica.
Ara sí, els maridatges:
- Ostres Gillardeau
Una ostra de primera qualitat, que es nota quan te la menges, és dolça i salina alhora, al igual que carnosa però tendra
- Cranc reial
- Tàrtar de gambes de Roses amb caviar de beluga
Un tàrtar de primera, amb un gust potent de gamba i combinat amb un dels millors caviars que hi ha al món per la mida major dels seus ous d'aquest esturió beluga
- Tàrtar d'escamarlans
Fi i delicat, sublim.
Aquests dos tàrtars els vaig trobar deliciosos
- Tàrtar de vedella.
Una carn de qualitat i ben amanida, la vam combinar amb unes patates que els hi fan expressament pel Vermut i que són boníssimes, ben fregides, cruixents i rosses en la seva mesura
I per finalitzar el tast, uns macarons, uns petits dolços francesos que són una exquisitessa.
Una presentació excel·lent i molt professional que vam gaudir en bona companyia i ambient, com sempre trobes al Vermut.
Vam tastar dues ginebres mentre un expert ens anava explicant curiositats i ingredients amb els quals s'elaboraven cadascuna d'elles. D'aquesta manera, vam poder olorar i tastar alguns dels ingredients de què estaven compostes, així com olorar i provar el gust per separat de cadascuna d'elles.
Concretament vam poder provar:
- Roku Gin, the Japanese craft gin, una autèntica ginebra artesanal i 100% japonesa, el·laborada a Suntory. Tots els elements que s'han utilitzat per fer-la provenen de la mateixa regió.
Segons ens van explicar, en japonès, Roku, significa el número sis. I és que aquest número marca tota l'el·laboració d'aquesta gin, ja que a part del ginebre, també hi trobarem una sel·lecció de sis elements botànics japonesos més: el yuzu (cítric), el sencha i gyokuro (tés), les fulles i flors de sakura (cirerer japonès) i una espècie, el pebre de sichuan.
La Roku en nas ens recordarà molt a olors cítrics sobretot i dolços del té. En boca cal apuntar que trobarem un retrogust un punt picant que molt probablement li dóna el pebre de sichuan.
- Sipsmith London, una ginebra multi galardonada estil London Dry basada en la recepta clàssica del segle XVIII.
Com a curiositat, hem de dir que es tracta de la primera ginebra que després de moltíssims anys, concretament des del 1820, ha pogut obtenir els permisos corresponents per tal d'instal·lar-se al centre de Londres i començar a comercialitzar-se.
La Sipsmith en nas potser ens recordarà a un toc més floral i val a dir que en boca es nota un punt més seca, agradable al paladar i gens carregosa.
Vam maridar-les amb una selecció de plats, gairebé tots de marisc:
Abans de res, per anar preparant l'estómac al tast següent, ens van deixar provar un còctel a base de ginebra Sipsmith, vermut blanc sec i cava.
Tot i que tant al nas com al principi en boca, es notava força potent, després dels primers glops es suavitzava una mica.
Ara sí, els maridatges:
- Ostres Gillardeau
Una ostra de primera qualitat, que es nota quan te la menges, és dolça i salina alhora, al igual que carnosa però tendra
- Cranc reial
- Tàrtar de gambes de Roses amb caviar de beluga
Un tàrtar de primera, amb un gust potent de gamba i combinat amb un dels millors caviars que hi ha al món per la mida major dels seus ous d'aquest esturió beluga
- Tàrtar d'escamarlans
Fi i delicat, sublim.
Aquests dos tàrtars els vaig trobar deliciosos
- Tàrtar de vedella.
Una carn de qualitat i ben amanida, la vam combinar amb unes patates que els hi fan expressament pel Vermut i que són boníssimes, ben fregides, cruixents i rosses en la seva mesura
I per finalitzar el tast, uns macarons, uns petits dolços francesos que són una exquisitessa.
Una presentació excel·lent i molt professional que vam gaudir en bona companyia i ambient, com sempre trobes al Vermut.
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!
T'hi espero!
No hay comentarios:
Publicar un comentario