17/5/19

.@LactiumVic 2019

Aquest passat cap de setmana ha tingut lloc a Vic el Lactium, una fira per a tots els amants del formatge.

El lactium és la fira de formatges més gran de Catalunya.

Concretament 39 parades de formatgeries catalanes i una convidada, feien un total de 40 formatgeries artesanes on poder tastar i conèixer qui hi ha darrera de cada formatge. Trobem més de 200 formatges, entre altres productes relacionats com melmelades per maridar-los o vi i tampoc podia faltar la famosa llonganissa de Vic.


Pel que ens agrada el formatge és una fira genial, on pots passejar i degustar diferents formatges del país, així com comprar-los directament el productor, cosa que trobo ideal.


També hi ha l'Aula de Tast on per 3 euros pots descobrir sis formatges amb vi, enguany un Cap de Ruc blanc, i maridat amb maduixes, pa, palets i ametlles i avellanes torrades. Tot un encert aquest espai.

Nosaltres vam tenir la oportunitat de gaudir de dos tasts i ambdós ens van encantar, sobretot el segon tast on vam poder tastar el "Millor formatge de Catalunya": El Miner d'Espinelves, un formatge de llet crua de cabra i envellit durant en una mina durant sis mesos.

Us deixo la llista amb tots els guanyadors de les diferents categories dels formatges:

Llista dels guanyadors del Lactium 2019
  • Mató i brossats - Recuit de drap de Mas Marcè
  • IGP Formatge de la Garrotxa - Sant Gil d'Albiol
  • Tomes de vaca - Vaca de pastura d'Ubach formatges
  • Tomes de cabra - Miner d'Espinelves
  • Tomes de cabra - Accèssit. Cabra 349. Ubach formatge
  • Serrat i formatges de pasta dura d'ovella - Cofat de La Xiquella
  • Pasta tova de vaca i bufala - Tou de Mujal de Cal Músic
  • Pasta tova de cabra - Tou de Mujal cabra de Cal Músic
  • Pasta tova d'ovella - Trébol de Mas d'Eroles
  • Pasta ácida de vaca i búfala - Fermió de La Balda
  • Pasta àcida de cabra i ovella - Bunch de Le Bolut
  • Pasta cuita - Accèssit El Carrat de Mas Marcè
  • Blaus - Blau de Jutglar
  • Tupí - Tupí de Cal Músic
  • Tendència: Formatges de pasta cuita - Gran Músic cabra de Cal Músic
  • Millor formatge de Catalunya - Miner d'Espinelves


En els propers posts us ensenyaré els dos Tasts comentats que vam fer:

1. "El camí Oliba"
2. "Literatura creativa"

No us els perdeu...


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario