Aquest passat cap de setmana ha tingut lloc a Vic el Lactium, una fira per a tots els amants del formatge.
El lactium és la fira de formatges més gran de Catalunya.
Concretament 39 parades de formatgeries catalanes i una convidada, feien un total de 40 formatgeries artesanes on poder tastar i conèixer qui hi ha darrera de cada formatge. Trobem més de 200 formatges, entre altres productes relacionats com melmelades per maridar-los o vi i tampoc podia faltar la famosa llonganissa de Vic.
Pel que ens agrada el formatge és una fira genial, on pots passejar i degustar diferents formatges del país, així com comprar-los directament el productor, cosa que trobo ideal.
També hi ha l'Aula de Tast on per 3 euros pots descobrir sis formatges amb vi, enguany un Cap de Ruc blanc, i maridat amb maduixes, pa, palets i ametlles i avellanes torrades. Tot un encert aquest espai.
Nosaltres vam tenir la oportunitat de gaudir de dos tasts i ambdós ens van encantar, sobretot el segon tast on vam poder tastar el "Millor formatge de Catalunya": El Miner d'Espinelves, un formatge de llet crua de cabra i envellit durant en una mina durant sis mesos.
Us deixo la llista amb tots els guanyadors de les diferents categories dels formatges:
Llista dels guanyadors del Lactium 2019
En els propers posts us ensenyaré els dos Tasts comentats que vam fer:
1. "El camí Oliba"
2. "Literatura creativa"
No us els perdeu...
El lactium és la fira de formatges més gran de Catalunya.
Concretament 39 parades de formatgeries catalanes i una convidada, feien un total de 40 formatgeries artesanes on poder tastar i conèixer qui hi ha darrera de cada formatge. Trobem més de 200 formatges, entre altres productes relacionats com melmelades per maridar-los o vi i tampoc podia faltar la famosa llonganissa de Vic.
Pel que ens agrada el formatge és una fira genial, on pots passejar i degustar diferents formatges del país, així com comprar-los directament el productor, cosa que trobo ideal.
També hi ha l'Aula de Tast on per 3 euros pots descobrir sis formatges amb vi, enguany un Cap de Ruc blanc, i maridat amb maduixes, pa, palets i ametlles i avellanes torrades. Tot un encert aquest espai.
Nosaltres vam tenir la oportunitat de gaudir de dos tasts i ambdós ens van encantar, sobretot el segon tast on vam poder tastar el "Millor formatge de Catalunya": El Miner d'Espinelves, un formatge de llet crua de cabra i envellit durant en una mina durant sis mesos.
Us deixo la llista amb tots els guanyadors de les diferents categories dels formatges:
Llista dels guanyadors del Lactium 2019
- Mató i brossats - Recuit de drap de Mas Marcè
- IGP Formatge de la Garrotxa - Sant Gil d'Albiol
- Tomes de vaca - Vaca de pastura d'Ubach formatges
- Tomes de cabra - Miner d'Espinelves
- Tomes de cabra - Accèssit. Cabra 349. Ubach formatge
- Serrat i formatges de pasta dura d'ovella - Cofat de La Xiquella
- Pasta tova de vaca i bufala - Tou de Mujal de Cal Músic
- Pasta tova de cabra - Tou de Mujal cabra de Cal Músic
- Pasta tova d'ovella - Trébol de Mas d'Eroles
- Pasta ácida de vaca i búfala - Fermió de La Balda
- Pasta àcida de cabra i ovella - Bunch de Le Bolut
- Pasta cuita - Accèssit El Carrat de Mas Marcè
- Blaus - Blau de Jutglar
- Tupí - Tupí de Cal Músic
- Tendència: Formatges de pasta cuita - Gran Músic cabra de Cal Músic
- Millor formatge de Catalunya - Miner d'Espinelves
En els propers posts us ensenyaré els dos Tasts comentats que vam fer:
1. "El camí Oliba"
2. "Literatura creativa"
No us els perdeu...
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!
T'hi espero!
No hay comentarios:
Publicar un comentario