El passat diumenge dia 15 de setembre es va celebrar la Fira del Formatge Artesà de Lladó.
La Fira va ser un èxit, el centre històric del poble es va omplir d'una gran varietat de formatges artesans d'arreu de Catalunya, incorporant noves formatgeries i ampliant la varietat d'aquest producte.
D'aquesta manera una trentena de formatgeries artesanes opten a la possibilitat de tenir un dels diplomes del CONCURS DELS FORMATGES ARTESANS LLADÓ 2019.
El concurs es va fer de 9h a 12h. del matí on el jurat* format per 15 membres destacats en sectors com la gastronomia, agricultura, comunicació, imatge, bloggers, sommeliers, entre altres varem degustar, deliberar i triar els guanyadors de cada categoria.
Enguany ha estat la primera vegada que hi participo i cal dir que ha estat una bona experiència on he conegut gent molt maca i he après més sobre el món formatger, que és apassionant.
Us deixo amb els guanyadors de cada categoria;
VACA
OR: Tometa, de Formatges l'Abadessa
PLATA: El Manyac, de la Xiquella
BRONZE: Blau d'osona, El Molí de la Llavina
OVELLA
OR: El Murri, de la Xiquella
PLATA: Serrat, de la Formatgeria Ubach
BRONZE: El Marí, de Mas Marcè
CABRA TOVES I ÀCIDES
OR: Blanc, Formatgeria Tòrrec
PLATA: Rodonet, d'Artefor
BRONZE: La Carbonera, Cuirols
CABRA DURS
OR: Madurat Eco, Mas El Garet
PLATA: Madurat, Mas Rovira
BRONZE: Blau Avi Ton, Camps
I entre els formatges guanyadors de cada categoria també es va triar EL MILLOR FORMATGE ARTESÀ DE LA FIRA DEL FORMATGE 2019, que va ser per la Tometa de la Formatgeria l'Abadessa.
L'objectiu del concurs és potenciar l'entorn del sector formatger català. consolidar la fira i donar a la oportunitat al públic assistents de comprar els formatgers premiats directament al seu productor.
* Els membres del jurat del concurs 2019:
Toni Gerez
Cap de sala i sommelier del Restaurant Castell de Peralada, amb una estrella Michelin i responsable de la selecció d'un excel·lent carro de formatges.
Pep Nogué
Director de CIB "Culinary Institute of Barcelona" i del programa La Fonda de Catalunya Ràdio.
Florenci Bayés
Expert formatger, tècnic monitor de pràctiques agropecuàries a la Diputació de Barcelona. Autor de diversos estudis referents al mon làctic i del llibre del recuit i del mató.
Montse Arias
Cheese lover, Ca la Sole de Sant Feliu de Guíxols
Jordi Aparacio
Editor i responsable de les pàgines gastronòmiques de la revista GiDona.
Lluis Coll
Sommelier i professor de serveis de restauració a l'institut Escola Turisme de Girona
Cris Minimon
Autora del blog Delicies Culinàries Cris amb un munt de receptes internacionals; deliciesculinariescris.blogspot.com.
Mar Casas
Periodista i psicòloga especialitzada en educació i dificultats d'aprenentatge. Dirigeix la revista D'Estil i col.labora amb ràdio Vilafant. Actualment està cursant el Màster en Comunicació i Estudis Culturals. Apassionada dels formatges!
Joan Fàbrega
Va ser alcalde de Lladó durant 10 anys, actualment portaveu adjunt d'ERC a la Diputació de Girona i és membre de la Comissió de la Fira del Formatge Artesà de Lladó.
Laura Palomeras
Professora de cuina dels cicles formatius de l'institut Olivar Gran de Figueres.
Agnès Lladó
Política i advocada catalana, alcaldessa de Figueres des del 15 de juny de 2019. Llicenciada en Dret per la Universitat de Girona. Amb devoció formatgera!
Lídia Casademont
Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica, autora de dos llibres, articulista i col·laboradora ocasional de tot allò amb el món de la gastronomia en general i de la nutrició en particular. www.vadeteca.cat
El tast dels formatges va ser coordinat per:
- Artur Sagués, propietari del Restaurant Cap i Pota i persona vinculada al món del formatge des de fa 40 anys.
- Xavi Baig, expert formatger i propietari de la formatgeria i productes gourmet, La Noucentista, al carrer Migdia de Girona
I de pas felicito a tot l'equip que fa possible que aquesta Fira sigui un excitàs i sobretot a l'esforç d'en Jan Millastre, coordinador de la Fira, que està en tot i més.
La Fira va ser un èxit, el centre històric del poble es va omplir d'una gran varietat de formatges artesans d'arreu de Catalunya, incorporant noves formatgeries i ampliant la varietat d'aquest producte.
D'aquesta manera una trentena de formatgeries artesanes opten a la possibilitat de tenir un dels diplomes del CONCURS DELS FORMATGES ARTESANS LLADÓ 2019.
El concurs es va fer de 9h a 12h. del matí on el jurat* format per 15 membres destacats en sectors com la gastronomia, agricultura, comunicació, imatge, bloggers, sommeliers, entre altres varem degustar, deliberar i triar els guanyadors de cada categoria.
Enguany ha estat la primera vegada que hi participo i cal dir que ha estat una bona experiència on he conegut gent molt maca i he après més sobre el món formatger, que és apassionant.
Us deixo amb els guanyadors de cada categoria;
VACA
OR: Tometa, de Formatges l'Abadessa
PLATA: El Manyac, de la Xiquella
BRONZE: Blau d'osona, El Molí de la Llavina
OVELLA
OR: El Murri, de la Xiquella
PLATA: Serrat, de la Formatgeria Ubach
BRONZE: El Marí, de Mas Marcè
CABRA TOVES I ÀCIDES
OR: Blanc, Formatgeria Tòrrec
PLATA: Rodonet, d'Artefor
BRONZE: La Carbonera, Cuirols
CABRA DURS
OR: Madurat Eco, Mas El Garet
PLATA: Madurat, Mas Rovira
BRONZE: Blau Avi Ton, Camps
I entre els formatges guanyadors de cada categoria també es va triar EL MILLOR FORMATGE ARTESÀ DE LA FIRA DEL FORMATGE 2019, que va ser per la Tometa de la Formatgeria l'Abadessa.
L'objectiu del concurs és potenciar l'entorn del sector formatger català. consolidar la fira i donar a la oportunitat al públic assistents de comprar els formatgers premiats directament al seu productor.
* Els membres del jurat del concurs 2019:
Toni Gerez
Cap de sala i sommelier del Restaurant Castell de Peralada, amb una estrella Michelin i responsable de la selecció d'un excel·lent carro de formatges.
Pep Nogué
Director de CIB "Culinary Institute of Barcelona" i del programa La Fonda de Catalunya Ràdio.
Florenci Bayés
Expert formatger, tècnic monitor de pràctiques agropecuàries a la Diputació de Barcelona. Autor de diversos estudis referents al mon làctic i del llibre del recuit i del mató.
Montse Arias
Cheese lover, Ca la Sole de Sant Feliu de Guíxols
Jordi Aparacio
Editor i responsable de les pàgines gastronòmiques de la revista GiDona.
Lluis Coll
Sommelier i professor de serveis de restauració a l'institut Escola Turisme de Girona
Cris Minimon
Autora del blog Delicies Culinàries Cris amb un munt de receptes internacionals; deliciesculinariescris.blogspot.com.
Mar Casas
Periodista i psicòloga especialitzada en educació i dificultats d'aprenentatge. Dirigeix la revista D'Estil i col.labora amb ràdio Vilafant. Actualment està cursant el Màster en Comunicació i Estudis Culturals. Apassionada dels formatges!
Joan Fàbrega
Va ser alcalde de Lladó durant 10 anys, actualment portaveu adjunt d'ERC a la Diputació de Girona i és membre de la Comissió de la Fira del Formatge Artesà de Lladó.
Laura Palomeras
Professora de cuina dels cicles formatius de l'institut Olivar Gran de Figueres.
Agnès Lladó
Política i advocada catalana, alcaldessa de Figueres des del 15 de juny de 2019. Llicenciada en Dret per la Universitat de Girona. Amb devoció formatgera!
Lídia Casademont
Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica, autora de dos llibres, articulista i col·laboradora ocasional de tot allò amb el món de la gastronomia en general i de la nutrició en particular. www.vadeteca.cat
El tast dels formatges va ser coordinat per:
- Artur Sagués, propietari del Restaurant Cap i Pota i persona vinculada al món del formatge des de fa 40 anys.
- Xavi Baig, expert formatger i propietari de la formatgeria i productes gourmet, La Noucentista, al carrer Migdia de Girona
I de pas felicito a tot l'equip que fa possible que aquesta Fira sigui un excitàs i sobretot a l'esforç d'en Jan Millastre, coordinador de la Fira, que està en tot i més.
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!
T'hi espero!
No hay comentarios:
Publicar un comentario