18/6/23

[#Radio] @gironafmcat Les millors coques de Sant Joan

S'acosta la nit més curta de l'any, la Nit de Sant Joan, una nit màgica i molt esperada per alguns ja que dóna inici la temporada de platja, terrassa, gelats, sopars a la fresca...

I per celebrar-ho no ho podem fer de cap altra manera que amb una bona Coca de Sant Joan !!!

Avui parlarem de coques diferents, que surtin una mica de les típiques de fruita i/o crema, què us sembla?

Comencem a Girona amb;
- Rocambolesc, que fa una Coca farcida de crema de xocolata de Casa Cacao 74% (Awayún, Perú), crema pastissera amb "peta-zetas" i cirera amarena confitada.

Unes combinacions originals i amb un joc de diferents textures divertit.

Continuem a Girona amb;

- Praliné, al barri de Montjuic, una pastisseria gourmet de la mà de la xef Natalya que enguany elabora coques personalitzades al gust del consumidor i fins i tot salades.

Les seves coques són de pa de brioix i de llarga fermentació. Treballen amb els millors productes com ho són la xocolata Valrhona o la mantega Corman.

A part de les clàssiques en fa una farcida de xocolata negra guanaja Valrohna i crema de taronja confitada i una altra farcida de crema de llimona i merengue.

No sabia amb quina quedar-me ja que les dues han de ser bonissimes.

I anem cap a Port de la Selva;

- Pastisseria Quer, que recentment ha rebut el premi Emprenedors 2023 a la Gran Gala de la Patisseria a Catalunya, organitzada per l'Escola de Pastissers del Gremi de Barcelona, fa unes coques per llepar-se els dits.

13/6/23

[#Restaurant] Cafè Savoy

El restaurant del Cafè Savoy pertany a l'Hotel Peninsular, situat al carrer Nou de Girona, un lloc molt cèntric i ben ubicat.

El menjador és ampli, amb un toc industrial, i s'hi menja bé. Fan menú entre setmana i els dissabtes també, a 18 euros, amb una bona relació qualitat-preu.

11/6/23

[#Radio] @gironafmcat Roses comestibles

Tenim el Sant Jordi a tocar i com mana la tradició es regala una rosa i  un llibre, però nosaltres com que sempre parlem de gastronomia, us proposarem roses comestible, què us sembla la idea?

A Girona tenim tres productes relacionats amb la rosa que són un regal perfecte, tan d'aspecte com de gust;

- Bombó de Sant Jordi, de Casa Cacao; es tracta d'una peça quadrada, amb una base de merenga cruixent de rosa, seguit per  una gelatina de préssec, aportant tocs afruitats, una capa superior de ganache de xocolata i té negre quadrat de xocolata, acabat amb un bany de xocolata amb llet i el dibuix de la rosa típica de Sant Jordi.

- Cake individual de Sant Jordi, del Rocambolesc, es tracta d'un bescuit tendre i humit elaborat amb ametlles i pètals de rosa deshidratats. Conté caramel de cirera en el centre del cake i està recobert amb crema de xocolata i aigua de roses.


És una rosa preciosa i molt ben feta, que a primer cop d'ull dius uau i quan la tastes, hi tornes!

A més, com veieu, ve presentada en una caixeta de plàstic transparent.

6/6/23

[#Radio] @gironafmcat Restaurants recomanats per la Guia Michelin a Girona

A finals d'abril es va celebrar la gala d'entrega de les plaques Guia Michelin de restaurants recomanats de Catalunya, Balears, País Valencià, Aragó i Andorra al Museu Marítim de Barcelona.

Restaurant Divinum

La Guia Michelin valora la qualitat gastronòmica, la personalitat i la regularitat. No tenen estrella però poden lluir una placa a l'entrada de l'establiment que acredita la seva qualitat.

29/5/23

[#Nutrició] Formatge Fresc Cabrianes

Làctics Cabrianes em va fer arribar alguns del seus fantàstics productes i no és per fer-ne propaganda, ja que sinó m'agraden no dic res ;), però són bonissims. De fet porten més de 50 anys elaborant diferents làctics, tots ells de forma artesana.

Un dels que més ens va agradar a casa va ser el formatge fresc, ja que és ben diferent dels que estem acostumats. Aquest és gustós, dens i amb un sabor làctic pronunciat, però molt agradable.


Jo en aquest post us parlaré de les seves propietats, ja que són moltes i ara que s'apropa el bon temps és ideal per incorporar-lo a les amanides i així obtenir la part proteica de manera saludable.

26/5/23

[#Restaurant] Pizzeria Margue 1889

Quan la Pizzeria Margue va obrir a Girona vam anar a degustar les seves pizzes gourmet napolitanes, tal i com ells es defineixen i la veritat és que no n'hi ha per menys.

Fan unes pizzes autèntiques napolitanes, amb una massa gruixuda i esponjosa que dóna gust menjar-la.

A més les seves pizzes són molt originals, no trobarem les típiques amb base de tomàquet, sinó que n'hi ha amb crema d'albergínia, de formatges, entre altres combinacions interessants i algunes de temporada.

Això et permet menjar una pizza amb ingredients de temporada, és a dir, frescos i de proximitat.

Nosaltres hi hem tornat perquè ens en va quedar un bon record i hem tastat algun entrant, així com diferents pizzes i postres.

De primer ens vam partir un entrant;

- Burrata Italiana


Una burrata italiana servida en pa de pizza, molt prim i calent amb pernil de Parma i rúcula

22/5/23

[#Restaurant] @Bonretorn

El passat dia 6 de novembre de 2022 vam anar a celebrar el 50 aniversari de noces dels meus pares

Va ser un diumenge diferent, vam començar amb la missa a l'església però després ja vam anar a gaudir del banquet.

Ho van celebrar al Hotel Restaurant Bon Retorn, amb tres estrelles, un lloc molt maco i gran on s'hi fan molts casaments. Està situat a les afores de Figueres, però a cinc minuts en cotxe. 

Teniem una part del menjador tota per nosaltres, més privat, ja que hi havia decoració de globus i un power point amb imatges d'ells i de familiars, fins i tot en Jan va sortir, i amics, molt emotiu.

Les taules amb els seus centres de flors, que eren preciosos, estovalles blanques i un servei amable i atent, no faltava ni el vi ni l'aigua, ni el cava de les postres.

Vam començar l'àpat amb un pica-pica, que va consistir en;

- Capuccino de botifarra

Un gotet servit calent, molt fi, va agradar molt

- Canapè de salmó fumat amb formatge fresc

- Micuit de foie-gras en geniose de nou moscada, amb compota de mango i pruna

19/5/23

[#Radio] @gironafmcat Menús de Temps de Flors

Aquests dies Girona celebra el Temps de Flors, una exposició de flors que se celebra a la ciutat des del 1954. Principalment té lloc al Barri Vell de Girona on molts espais reconeguts s'engalanen de flors i els carrers s'omplen de visitants d'arreu per tal de veure tots els muntatges.


És maco de veure la ciutat tan florida i maca i molts restaurants aprofiten per elaborar un menú dedicat al Temps de Flors. Alguns d'ells tenen la flor com a protagonista i altres simplement fan quelcom especial per aquests dies, no obstant és una bona ocasió per conèixer les seves propostes i descobrir nous restaurants.