18/6/23

[#Radio] @gironafmcat Les millors coques de Sant Joan

S'acosta la nit més curta de l'any, la Nit de Sant Joan, una nit màgica i molt esperada per alguns ja que dóna inici la temporada de platja, terrassa, gelats, sopars a la fresca...

I per celebrar-ho no ho podem fer de cap altra manera que amb una bona Coca de Sant Joan !!!

Avui parlarem de coques diferents, que surtin una mica de les típiques de fruita i/o crema, què us sembla?

Comencem a Girona amb;
- Rocambolesc, que fa una Coca farcida de crema de xocolata de Casa Cacao 74% (Awayún, Perú), crema pastissera amb "peta-zetas" i cirera amarena confitada.

Unes combinacions originals i amb un joc de diferents textures divertit.

Continuem a Girona amb;

- Praliné, al barri de Montjuic, una pastisseria gourmet de la mà de la xef Natalya que enguany elabora coques personalitzades al gust del consumidor i fins i tot salades.

Les seves coques són de pa de brioix i de llarga fermentació. Treballen amb els millors productes com ho són la xocolata Valrhona o la mantega Corman.

A part de les clàssiques en fa una farcida de xocolata negra guanaja Valrohna i crema de taronja confitada i una altra farcida de crema de llimona i merengue.

No sabia amb quina quedar-me ja que les dues han de ser bonissimes.

I anem cap a Port de la Selva;

- Pastisseria Quer, que recentment ha rebut el premi Emprenedors 2023 a la Gran Gala de la Patisseria a Catalunya, organitzada per l'Escola de Pastissers del Gremi de Barcelona, fa unes coques per llepar-se els dits.


Les seves coques són especials perquè no tan sols estan ben elaborades, sinó que, a més els seus ingredients són de excel.lents i de proximitat i això es nota. 

Aquests ingredients són: farina d'alta qualitat i neta (sense additius de cap mena), massa mare, sucre, ous, autentica mantega de Normandia, mel del Cap de Creus, oli d'oliva verge extra i l'aromatitzen amb taronja del seu hort confitada a casa i pell de llimona dels horts del poble.


En el procés d'elaboració no hi entra cap millorant ni conservant ni saboritzant, amb aquest tema estan molt conscienciats des de fa anys oferint productes excel·lents.
La crema la fan amb de proximitat, rovells d'ou, sucre, fècula de blat de moro i pell de llimona.
La coca típica de Sant Joan la decoren amb ametlla o pinyó i cirera confitada.

Ells fan les més típiques com la de fruita o crema pel cim, però també amb farciments de nata, crema, de xocolata i també amb greixons i canyella.

El que caracteritza les seves coques és l'esponjositat del brioix i l'aroma que aporta un preferment com una massa mare, el llarg repós en fred, la fermentació lenta i el final cuit al forn de sola de pedra que l'avi va muntar.



Ara ja coneixem el secret de les seves coques, repòs i anys d'experiència i de pas sabem quins trets a de tenir una bona coca.

I per últim us haig de parlar d'una pastisseria de Palau- Saverdera que fa coques tot l'any, ja que és la seva especialitat;

- Can Berta, i les fa farcides de crema normal o cremada, de nata, de xocolata i ben plena de pinyons.

Es tracta d'una coca amb una massa gruixuida i esponjosa i amb una generosa capa del farcit que tu triis, fins i tot en fan amb llimona, maduixa i oreo.

La veritat és que totes aquestes coques han de ser boníssimes, al final no sabrem quina encarregar ;)

Quan ens decidim us en faig un post ensenyant-la!



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario