16/10/19

[#Restaurant] Amici Coffe & Tapes

Avui us presento un lloc excel·lent on gaudir d'un bon esmorzar, l'Amici Coffe & Tapes.


Situat a Girona, davant del Parc del Migdia, un lloc ben situat i força concorregut, des d'on pots començar el dia amb forces o bé parar una estona al migdia per prendre alguna cosa o dinar, ja que fan uns menús que estan molt bé.

7/10/19

[#Fira] @cuinacat Dia Cuina a la Fira del Porc i la Cervesa 2019

Aquest passat cap de setmana s'ha celebrat a Manlleu la Fira del Porc i la Cervesa.


La revista Cuina cada anys convida als blocaires que han fet una recepta relacionada amb el porc i que hagin quedat finalistes a passar-hi el dia.

3/10/19

[#Restaurant] La Cova del Peix

Aquest estiu vam anar a fer un bon dinar al restaurant La Cova del Peix.
Concretament en tenen dos, un situat a Llers i l'altra a Peralada, que és on vam anar. Un local que fa poquet que el tenen, justament ara fan l'any però que els hi funciona molt bé.
La veritat és que el tracte i el servei és molt bo, així com la qualitat del producte que ofereixen.

Si us agrada menjar peix i marisc no us el perdeu perquè a més l'amo t'assessora en tot per tal que quedis satisfet.

Nosaltres vam fer un pica pica molt complert i així vam poder tastar una mica de tot. Acompanyat amb vi blanc Albariño i aigua amb gas.


25/9/19

[#Recepta] @liderou_callis Amanida amb ous de guatlla i bonítol

Abans que les temperatures baixin us deixo amb aquesta proposta d'amanida feta amb ous de guatlla cuits de Liderou, que són boníssims i que a més, els podeu servir freds de nevera o tebis per si voleu trencar la fredor de l'amanida, sobretot de cara als mesos que ens venen.


La recepta és molts senzilla i queda molt vistosa, ja ho diem no, que el menjar ha d'entrar pels ulls ;)

24/9/19

.@vic_turisme Tast Lactium: "Literatura creativa"

Fa uns mesos, concretament al maig, va tenir lloc El Lactium, a Vic, una fira formatgera molt important on podem trobar moltes formatgeries interessants i tastar i comprar els seus formatges.

Nosaltres vam tenir la oportunitat d'anar a dos tasts comentats que organitzava la Fira, el primer que vam fer al matí, va ser;

1. Camí Oliba on vam poder descobrir formatges molt bons i molt ben explicats, amb la seva història al darrera.

I a la tarda vam fer:

2. Literatura creativa, on tot jugant amb les paraules anavem coneguent diferents formatges, com ara:

- Formatge Garrotxa de la Formategria San Gil d'Albió
 

Un formatge elaborat amb llet de cabra pasteuritzada amb IGP Garrotxa madurat 6 setmanes, temps elq ual el fong penicillium gris neutralitza la seva acidesa endolcint-lo i dotant-lo d'un toc de bodega.

Es tracta d'un formatge semimadurat de textura cremosa i lleugerament salat però amb un punt d'acidesa.

21/9/19

[#Vermut] @andreugastro El Vermut de Llucià Ferrer

El passat mes de juny vam tenir la oportunitat gràcies a Xarcuteria Andreu d'anar de públic al programa de radio Flaixbac El Vermut de Llucià Ferrer.


Es tracta d'un programa d'actualitat, amb entrevistes a convidats famosos i amb molta música, presentat per Llucià Ferrer.

18/9/19

XXIV Fira del Formatge Artesà Lladó 2019

El passat diumenge dia 15 de setembre es va celebrar la Fira del Formatge Artesà de Lladó.

La Fira va ser un èxit, el centre històric del poble es va omplir d'una gran varietat de formatges artesans d'arreu de Catalunya, incorporant noves formatgeries i ampliant la varietat d'aquest producte.

D'aquesta manera una trentena de formatgeries artesanes opten a la possibilitat de tenir un dels diplomes del CONCURS DELS FORMATGES ARTESANS LLADÓ 2019.

El concurs es va fer de 9h a 12h. del matí on el jurat* format per 15 membres destacats en sectors com la gastronomia, agricultura, comunicació, imatge, bloggers, sommeliers, entre altres varem degustar, deliberar i triar els guanyadors de cada categoria.

Enguany ha estat la primera vegada que hi participo i cal dir que ha estat una bona experiència on he conegut gent molt maca i he après més sobre el món formatger, que és apassionant.

Us deixo amb els guanyadors de cada categoria;

VACA

OR: Tometa, de Formatges l'Abadessa

PLATA: El Manyac, de la Xiquella