7/10/19

[#Fira] @cuinacat Dia Cuina a la Fira del Porc i la Cervesa 2019

Aquest passat cap de setmana s'ha celebrat a Manlleu la Fira del Porc i la Cervesa.


La revista Cuina cada anys convida als blocaires que han fet una recepta relacionada amb el porc i que hagin quedat finalistes a passar-hi el dia.




En aquesta edició m'hi vaig presentar amb una recepta de Rotllets de tardor amb agredolç de cervesa que podeu veure aquí.


Enguany hem anat a visitar el Mas Corcó pagesos forners. Una visita molt interessant on ens van explicar com feien el pa, des del moment en que el planten fins que el posen damunt del taulell pel vendre. Ells fan tot el procés excepte moldre la farina, ja que no disposen de la màquina necessària per fer-ho, de moment almenys. Però la porten a una farinera propera i així poder per pa amb el seu propi blat.


Empenta no els n'hi falta gens, són un petit equip que treballa molt bé i cada dia amb un procés molt ben cuidat, cosa que es reflexa en el producte final.


Fan servir farines antigues, com la Florència Aurora, Forment i una varietat francesa anomenada Roig de Bordeus, cedida per un bon amic del forner.
El forner té una bona experiència, sobretot després d'haver treballat en altres forns d'Anglaterra i França. D'aquí que segueixen el sistema de treball i producció inspirat en els pagesos forners de França, les paysans boulangers, el qual permet al pagès viure dignament sense intermediaris


Vet aquí perquè la gent que s'hi acosta, on segons ells, estan al "Triangle de les Bermudes", ja que estan al final d'un camí i més enllà no hi ha res més,troba uns croissants de mantega ullats i perfectes, quan el més habitual és que busquis pa de coca.


A part també fan tifetes, és a dir com mig croissant, magdalenes, focaccias, coca de sucre, llonguets i diferents pans com el de nous que vam tenir la ocasió de tastar i que és el pa més bo que ma he tastat.


Treballen tot ecològic i amb un forn gran molt eficient de llenya pròpia de l'entorn datat de l'any 1971 i que van portar des del Llevant.


El seu obrador durant la nit serveix per fer pa i durant el dia com a mostrador per vendre. Tots els utensilis i màquines les han comprat de segona mà d'altres forns i/o obradors i per mi això encara hi té més valor.


Quan tastes el seu pa veus la dedicació, el pastar a mà i tallar, sense màquina i sempre partint de productes de qualitat, una bona massa mare, sense conservants ni millorants.


Després de la visita vam tastar les seves focaccies de verdures, unes amb carabassó, ceba i tomàquet i altres amb tomàquet, olives i mozzarella. Ambdues delicioses, flonjes i esponjoses.


Quan el pa de nous, una meravella. També podies tastar la mantega que era fina i delicada.


Acompanyat amb llimonada amb menta, molt refrescant.


Tot plegat molt interessant, una bona visita i un bon acabament!

Nosaltres vam continuar el dia amb un bon dinar al Sambucus, al proper post us ho explico :)


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario