7/4/17

Baklava

El baklava és un dolç d'origen turc elaborat amb capes de pasta filo banyades en almívar o mel i farcides d'una pasta de nous triturades.


Ingredients:

  • 4 fulles de pasta filo
  • mantega
  • nous 
  • canyella
  • mel


Elaboració:

Piquem les nous amb una mica de canyella i reservem.
Agafem una làmina de pasta filo i les tallem en quatre parts iguals. Agafem dues fulles i les pintem amb mantega fosa cadascuna i les posem una al cim de l'altre. Hi afegim la mescla de les nous picades i enrotllem fent forma de rulo. Els pintem amb mantega fosa i els enfornem uns 20' aproximadament, fins que quedin daurats. Un cop els traiem del forn, encara calents els hi posem mel al cim i nous picades.


Consells de degustació:

Es pot servir acompanyat de té o cafè. Si elaboreu un té millor que no sigui molt dolç ja que el baklava és un xic empalagós.

Nosaltres aquí el podriem maridar amb una garnatxa dolça de l'Empordà ben fresqueta.

Si voleu també podeu fer servir algun altre fruit sec per al farcit com ara ametlles, avellanes o festucs. Amb la pasta filo hi combinen tots molt bé i amb la mel també. I si no voleu posar mel, el podeu fer més lleuger fent servir un almívar a partir de sucre i aigua.


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

3/4/17

Showcooking amb l'Avia Remei i degustació de platets de conill

Dissabte passat, dins les activitats de la Fira del Conill de Vilafant es va fer una demostració de cuina amb la coneguda i estimada per tothom, l'Àvia Remei. Una dona enèrgica i amb empenta i sobretot una gran cuinera on ens va explicar alguns trucs de cuina mentre ens mostrava els diferents platillos que havia cuinat. Tots ells fets amb carn de conill, una carn excel.lent i magre, vam poder tastar diferents formes de preparació;

Conill amb samfaina; aquest és una preparació que potser hem vist més sovint


31/3/17

Risotto amb nata i xoriç

Un diumenge a casa i havíem de fer un dinar improvisat ja que el dia abans vam estar passejant amb un sol espaterrant pels fantàstics carrers i racons de Girona, una ciutat que enamora. Amb els ingredients que teniem al rebost vam decidir fer un risotto amb nata i xoriç ibèric.


29/3/17

[#Vi] Look @AvgvstvsForvm

Aquesta setmana hem provat el vi tarragoní Look.
Es tracta d'un vi blanc del Celler Avgvstvs Forvm, un celler tarragoní dins la D.O. Penedès, amb origen als anys 80 i que té les seves vinyes molt a prop del mar i just al bell mig de la Via Augusta, fet que dóna nom al seu celler.


27/3/17

.@EHAEmporda Cuiners a l'Aula

Divendres passat vaig tenir la ocasió d'assistir a l'Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà per tastar el menú elaborat per la xef Iolanda Bustos, la qual va dirigir durant un matí l'aula pràctica a la cuina d'aplicació.
El menú va ser elaborat al restaurant d'aplicació pels alumnes de l'escola sota la direcció de Iolanda Bustos, del Restaurant La Calèndula (Regencós).


22/3/17

.@doubletree Vespre de pinxos al Double Tree by Hilton Girona

Al restaurant Sargantana ubicat dins l'Hotel Double Tree by Hilton a Girona cada divendres hi podem trobar una barra amb diferents pinxos. El tasta'm que en diuen ells, que consta de 3 pinxos i una copa de vi per 5 euros.


De pinxos en trobem de dos tipus, els gurmet, que són els que tenen el pal llarg, i els normals, que van amb un pal curt.

20/3/17

Restaurant Can Quim

El Restaurant Can Quim de Vilafant, molt conegut a Figueres, a finals de l'any passat va canviar la gerència. Continuen fent cuina tradicional catalana amb menús entre setmana i de cap de setmana, tal com feien els antics amos.


El que si volen reivindicar són els esmorzars de forquilla com a nova proposta del restaurant. Nosaltres hem volgut conèixer aquesta novetat així que aquest passar diumenge varem entaular-nos a veure que ens oferien.