El baklava és un dolç d'origen turc elaborat amb capes de pasta filo banyades en almívar o mel i farcides d'una pasta de nous triturades.
Ingredients:
Elaboració:
Piquem les nous amb una mica de canyella i reservem.
Agafem una làmina de pasta filo i les tallem en quatre parts iguals. Agafem dues fulles i les pintem amb mantega fosa cadascuna i les posem una al cim de l'altre. Hi afegim la mescla de les nous picades i enrotllem fent forma de rulo. Els pintem amb mantega fosa i els enfornem uns 20' aproximadament, fins que quedin daurats. Un cop els traiem del forn, encara calents els hi posem mel al cim i nous picades.
Consells de degustació:
Es pot servir acompanyat de té o cafè. Si elaboreu un té millor que no sigui molt dolç ja que el baklava és un xic empalagós.
Nosaltres aquí el podriem maridar amb una garnatxa dolça de l'Empordà ben fresqueta.
Si voleu també podeu fer servir algun altre fruit sec per al farcit com ara ametlles, avellanes o festucs. Amb la pasta filo hi combinen tots molt bé i amb la mel també. I si no voleu posar mel, el podeu fer més lleuger fent servir un almívar a partir de sucre i aigua.
Ingredients:
- 4 fulles de pasta filo
- mantega
- nous
- canyella
- mel
Elaboració:
Piquem les nous amb una mica de canyella i reservem.
Agafem una làmina de pasta filo i les tallem en quatre parts iguals. Agafem dues fulles i les pintem amb mantega fosa cadascuna i les posem una al cim de l'altre. Hi afegim la mescla de les nous picades i enrotllem fent forma de rulo. Els pintem amb mantega fosa i els enfornem uns 20' aproximadament, fins que quedin daurats. Un cop els traiem del forn, encara calents els hi posem mel al cim i nous picades.
Consells de degustació:
Es pot servir acompanyat de té o cafè. Si elaboreu un té millor que no sigui molt dolç ja que el baklava és un xic empalagós.
Nosaltres aquí el podriem maridar amb una garnatxa dolça de l'Empordà ben fresqueta.
Si voleu també podeu fer servir algun altre fruit sec per al farcit com ara ametlles, avellanes o festucs. Amb la pasta filo hi combinen tots molt bé i amb la mel també. I si no voleu posar mel, el podeu fer més lleuger fent servir un almívar a partir de sucre i aigua.
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!
T'hi espero!
Mmmmm...que bons aquests rotllets! M'imagino el seu gustet....
ResponderEliminarPetonets,
olga
ostres que fàcil ho has fet!! m'enduc la recepta! petons
ResponderEliminar