Un diumenge a casa i havíem de fer un dinar improvisat ja que el dia abans vam estar passejant amb un sol espaterrant pels fantàstics carrers i racons de Girona, una ciutat que enamora. Amb els ingredients que teniem al rebost vam decidir fer un risotto amb nata i xoriç ibèric.
Doncs al que anava, a casa sempre tenim arròs, i en aquest cas també nata i xoriç de la panera de Nadal de la meva parella així que vam decidir fer un risotto a la nostre manera. Ja sabem que el risotto no es fa amb nata, la cremositat hi queda amb el brou, la mantega i el midó que després l'arròs al remenar. Tot i així teniem ganes de menjar-lo així, anem a veure'n la recepta que és molt fàcil i ràpida.
Ingredients per a 2 persones:
Elaboració:
Tallem la ceba ben picada i la sofregim amb oli d'oliva verge extra. Quan estigui rosseta hi afegim l'arròs i el brou de pollastre.
Anem afegint-lo conforme l'arròs el vagi absorbint. Salpebrem.
Després hi tirem la nata i el xoriç i anem remenant fins que veiem encara una mica de líquid, ja que quan apaguem el foc l'arròs encara es beu una mica de suc i el volem ben cremós, però ni sec ni caldós.
En un risotto és molt important encertar el punt exacte de cremositat, perquè sinó el podem espatllar.
Consells de degustació:
Nosaltres vam fer servir nata lleugera però també hi podeu posar nata normal. Vam pensar que ja que hi posàvem xoriç. compensaríem les calories i greixos sobretot.
Sinó teniu a mà xoriç, també es podria fer amb pernil salat, de pas seria menys gras.
Valor nutricional:
L'arròs és un cereal sa i se n'ha de menjar un dia a la setmana, com el fem ja és elecció nostre. Un risotto sense nata sempre és una bona opció per no menjar un arròs bullit insuls. Podem fer un risotto de verdures i serà ben sa.
La millor opció és fer d'aquest plat un plat únic i acompanyar-lo amb una bona amanida verda. Aquesta ens aportarà vitamines i la fibra que necessitem, a part d'impedir-nos la pujada glucèmica de l'arròs i l'absorció de la totalitat dels greixos.
Maridatge:
Podem combinar el plat amb un vi blanc ben fresquet o també amb un vi negre, ja que al portar xoriç també hi lliga bé.
Doncs al que anava, a casa sempre tenim arròs, i en aquest cas també nata i xoriç de la panera de Nadal de la meva parella així que vam decidir fer un risotto a la nostre manera. Ja sabem que el risotto no es fa amb nata, la cremositat hi queda amb el brou, la mantega i el midó que després l'arròs al remenar. Tot i així teniem ganes de menjar-lo així, anem a veure'n la recepta que és molt fàcil i ràpida.
Ingredients per a 2 persones:
- 250 gr. d'arròs de Pals
- 8 rodelles de xoriç ibèric
- 200 ml de nata lleugera per cuinar
- 250 ml brou de pollastre
- 1 ceba mitjana de Figueres
- oli d'oliva verge extra
- pebre negre i sal
Elaboració:
Tallem la ceba ben picada i la sofregim amb oli d'oliva verge extra. Quan estigui rosseta hi afegim l'arròs i el brou de pollastre.
Anem afegint-lo conforme l'arròs el vagi absorbint. Salpebrem.
Després hi tirem la nata i el xoriç i anem remenant fins que veiem encara una mica de líquid, ja que quan apaguem el foc l'arròs encara es beu una mica de suc i el volem ben cremós, però ni sec ni caldós.
En un risotto és molt important encertar el punt exacte de cremositat, perquè sinó el podem espatllar.
Consells de degustació:
Nosaltres vam fer servir nata lleugera però també hi podeu posar nata normal. Vam pensar que ja que hi posàvem xoriç. compensaríem les calories i greixos sobretot.
Sinó teniu a mà xoriç, també es podria fer amb pernil salat, de pas seria menys gras.
Valor nutricional:
L'arròs és un cereal sa i se n'ha de menjar un dia a la setmana, com el fem ja és elecció nostre. Un risotto sense nata sempre és una bona opció per no menjar un arròs bullit insuls. Podem fer un risotto de verdures i serà ben sa.
La millor opció és fer d'aquest plat un plat únic i acompanyar-lo amb una bona amanida verda. Aquesta ens aportarà vitamines i la fibra que necessitem, a part d'impedir-nos la pujada glucèmica de l'arròs i l'absorció de la totalitat dels greixos.
Maridatge:
Podem combinar el plat amb un vi blanc ben fresquet o també amb un vi negre, ja que al portar xoriç també hi lliga bé.
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!
T'hi espero!
Un arròs molt original! Amb una combinació molt atrevida!
ResponderEliminarPetonets,
Olga