3/4/17

Showcooking amb l'Avia Remei i degustació de platets de conill

Dissabte passat, dins les activitats de la Fira del Conill de Vilafant es va fer una demostració de cuina amb la coneguda i estimada per tothom, l'Àvia Remei. Una dona enèrgica i amb empenta i sobretot una gran cuinera on ens va explicar alguns trucs de cuina mentre ens mostrava els diferents platillos que havia cuinat. Tots ells fets amb carn de conill, una carn excel.lent i magre, vam poder tastar diferents formes de preparació;

Conill amb samfaina; aquest és una preparació que potser hem vist més sovint



Conill amb cargols; aquest plat es por acompanyar amb un all i oli artesà ben fet, com el que havia fet l'Àvia Remei i com els que es fan a la Fira de l'all i oli a Creixell, on ella hi està convidada cada any


Conill amb salsitxes i ceba: un plat diferent però molt bo, la ceba sempre hi fa bo i si agafem unes salsitxes de qualitat encara més


Conill amb naps, cuinat amb naps blancs ja que ara no és època del negre, tan fi i bo, tot i que el blanc també hi queda molt bé aquí guisat amb el conill. Per mi aquest va ser el més bo, la finura que té el nap m'agrada.


Fetge i pedrer i cap de conill amb ceba, "encebats" que en diuen. Es tracta d'una preparació típica per a menjar el fetge de vedella o de xai que consisteix en fregir una bona quantitat de ceba amb el fetge i menjar-ho tot junt. És una bona idea per a menjar les vísceres del conill que no solen agradar tant.
L'Àvia Remei ens va comentar però que el cap de conill el podem posar a l'arròs i hi fa molt bo.

Com veieu el conill és un animal que es cuinar de moltes maneres i no només a la brasa o rostit, preparacions més típiques a les que estem més acostumats.

Una tarda interessant poder veure, escoltar i degustar els plats d'aquesta gran cuinera!

Nosaltres a casa la meva mare sempre ha fet conill amb pebrot i tomàquet, que per cert és un plat que m'agrada molt i vosaltres a casa com el cuineu?

Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario