Divendres passat vaig tenir la ocasió d'assistir a l'Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà per tastar el menú elaborat per la xef Iolanda Bustos, la qual va dirigir durant un matí l'aula pràctica a la cuina d'aplicació.
El menú va ser elaborat al restaurant d'aplicació pels alumnes de l'escola sota la direcció de Iolanda Bustos, del Restaurant La Calèndula (Regencós).
Projecte Cuiners a l'Aula
L'Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà ha creat el projecte "Cuiners a l'Aula". L'objectiu és apropar reconeguts professionals del sector de la nostra comarca a les aules per crear un vincle entre empresa i escola.
Consisteix en visites programades de professionals del sector que, de forma desinteressada i gratuïta, accedeixen a incorporar-se durant un matí a les aules de cuina i/o pastisseria, on els alumnes realitzen les classes pràctiques dels estudis. Aquests professionals participen activament en la elaboració dels plats objecte del curs amb propostes pròpies del seu restaurant i donen una visió personal de gastronomia als alumnes.
Aquesta visita, a banda de ser de gran profit per a la formació dels alumnes, fomenta la interrelació entre els professionals del sector i els futurs cuiners i cambrers de la comarca.
Dit això anem a veure quin menú ens varen servir;
Xampanyet de saüc
Fulla de borraina cruixent amb emulsió de coliflor i caviar de truita
Pannacota d'espàrrecs blancs amb culis de remolatxa i brots tendres
Amanida de col, pastanaga i cítrics amb verat marinat i flors de cakile marítima
Calamar i cansalada amb picada biodinàmica d'herbes de mar i la terra sobre un llit de nyàmeres
Dolça primavera
Infusió d'herbes fresques aromàtiques
Vins: Celler La Vinyeta de la D.O. Empordà; Heus Rosat, Heus Blanc, Llavors Negre o Blanc, de vinya vella, i un vi dolç el Sols.
Oli del Celler de La Vinyeta: Fosc, oli d'oliva verge extra 100% Argudell
Aigua: amb gas, Caldes de Malavella o sense gas
I em despedeixo amb la foto de tot l'equip que va fer possible aquest fantàstic menú, tant a la cuina com a sala.
El menú va ser elaborat al restaurant d'aplicació pels alumnes de l'escola sota la direcció de Iolanda Bustos, del Restaurant La Calèndula (Regencós).
Projecte Cuiners a l'Aula
L'Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà ha creat el projecte "Cuiners a l'Aula". L'objectiu és apropar reconeguts professionals del sector de la nostra comarca a les aules per crear un vincle entre empresa i escola.
Consisteix en visites programades de professionals del sector que, de forma desinteressada i gratuïta, accedeixen a incorporar-se durant un matí a les aules de cuina i/o pastisseria, on els alumnes realitzen les classes pràctiques dels estudis. Aquests professionals participen activament en la elaboració dels plats objecte del curs amb propostes pròpies del seu restaurant i donen una visió personal de gastronomia als alumnes.
Aquesta visita, a banda de ser de gran profit per a la formació dels alumnes, fomenta la interrelació entre els professionals del sector i els futurs cuiners i cambrers de la comarca.
Dit això anem a veure quin menú ens varen servir;
Fulla de borraina cruixent amb emulsió de coliflor i caviar de truita
Amanida de col, pastanaga i cítrics amb verat marinat i flors de cakile marítima
Calamar i cansalada amb picada biodinàmica d'herbes de mar i la terra sobre un llit de nyàmeres
Dolça primavera
Infusió d'herbes fresques aromàtiques
Vins: Celler La Vinyeta de la D.O. Empordà; Heus Rosat, Heus Blanc, Llavors Negre o Blanc, de vinya vella, i un vi dolç el Sols.
Oli del Celler de La Vinyeta: Fosc, oli d'oliva verge extra 100% Argudell
Aigua: amb gas, Caldes de Malavella o sense gas
I em despedeixo amb la foto de tot l'equip que va fer possible aquest fantàstic menú, tant a la cuina com a sala.
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!
T'hi espero!
No hay comentarios:
Publicar un comentario