11/12/17

Formatge Gruyère AOP

És el formatge més famós de Suïssa i rep el nom del districte on prové, Gruyère, prop de Friburg. Els millors formatges es fan a les muntanyes durant l'estiu, quan les vaques pasturen pels prats alpins, ja que a l'hivern mengen fenc.


El Gruyère és un formatge de pasta premsada elaborat amb llet cuita de vaca.

La seva crosta és dura, rugosa i groguenca. La particularitat d'aquest formatge és el seu tamany, pesen entre 25 i 40 kg i calen 400 litres de llet de vaca per a la seva elaboració.

8/12/17

Tot Brasa

El restaurant Tot Brasa està situat a Girona, al Polígon Mas Xirgu. És ideal per aparcar i el restaurant és força gran, ocupant una nau entre menjador i cuina.

Trobem una cuina de brasa i dos menús, un de diari a 10 euros i un de cap de setmana a 15 euros, amb begudes a part.
Ofereixen varis primers a triar de paraula, res escrit, cosa que això no m'agrada massa perquè a mi decidir al moment no m'acaba de fer el pes. Prefereixo pensar-ho amb calma i no mentre el cambrer em mira esperant la meva resposta. Imagina si necessito temps que, després de triar el segon plat encara el vaig haver de canviar perquè no em convencia, sobretot després de veure'l a la taula del davant.


6/12/17

.@PanaderiaObando Pics amb pernil salat

Des de la Panadería Artesana Obando m'han enviat alguns dels seus productes per tastar. Porten des de l'any 1965 fent servir els ingredients de la millor qualitat per tal d'oferir els seus Pics Artesans Gourmet, un producte gastronòmic orientat a acompanyar menjars exquisits o d'elaboració refinada.


Nosaltres hem donat fe del seu sabor inconfusible i la seva textura inigualable. Aporten un toc de distinció al plat. En el nostre cas els hem presentat amb un pernil salat de bodega, dos ingredients bons que combinats queden molt bons. La textura cruixent del pic amb el sabor pronunciat del pernil està diví!

4/12/17

Tast de vins dolços a Covica

Ens agrada molt poder descobrir de primera mà com es crea un producte, en especial els productes alimentaris; el treball, la gent i la organització que hi al darrera, en fi, tot el procés que comporta que la idea original acabi convertida en el producte que podem trobar tots a la botiga.
Per tant, sempre que en tenim ocasió, quan s'organitza alguna visita guiada, es fa un tast o unes portes obertes, aprofitem l'avinentesa per apuntar-nos-hi.

En aquesta ocasió, vam tenir la oportunitat de visitar Covica Emporda, una empresa empordanesa amb seu al poble de Masarac i que és distribuïdora de diversos productes alimentaris, sobretot de vi, tant en format embotellat com a granel, garnatxa, mistela i moscatell, però també oli, limoncello i algun altre producte gourmet de proximitat.
Principalment serveixen a domicili a bars, restaurants i bodegues, però també a particulars i des de ja fa un temps, disposen de botiga on el client pot comprar directament el seu producte.

Però anem al que ens interessa, el tast que hi vam fer. A l'hora acordada ens vam trobar tots i en Xavi Agustí, el propietari, ens va fer passar cap a la sala de tast, on ja ens hi esperava la seva sommelier, la Fina, que ens va rebre amb els braços oberts.

Covica ha decidit fer una renovació en el tipus de producte que ofereix, creant marca i millorant-ne tant l'etiquetatge i embotellat del producte, com ampliant la gama i apostant per la qualitat.

1. Vam començar provant el seu vi ranci, anomenat 'Raci'. Tot i que en Xavi ens va explicar que tradicionalment sempre s'ha utilitzat per cuinar, jo sempre en tindré el record del meu avi fent-ne un gotet petit quan anava a la cuina i la meva àvia estava fent algun dels seus rostits.
De color groc força pàl·lid, d'aroma una mica dolç, quan el vaig provar em va sobtar la seva acidesa i sequedat.

1/12/17

.@noodlesandfun Dinem a l'Udon

Els restaurants Udon són una cadena de restaurants especialitzats en la preparació de fideus asiàtics o noodles. Estan repartits per tot Espanya i tenen una filosofia clara, menjar ràpid, equilibrat i nutritiu servit en un entorn de disseny, a un preu competitiu i amb un servei orientat al client.


30/11/17

Gbejniet, el formatge típic de Malta

Ja sabeu que som molt formatgers nosaltres i arreu on anem tastem els seus formatges. A Malta trobem el Gbejniet, un formatge de cabra elaborat de forma artesanal. A la illa veïna de Gozo el fabriquen amb llet d'ovella.


27/11/17

Repetim la Trattoria-Pizzeria La Piccola

Ja sé que us vaig parlar d'aquesta Trattoria-Pizzeria i també us vaig dir que la repetiríem, doncs si, només hem tardat una setmana en fer-ho!

I és que el menú de La Piccola ens va agradar tant que vam voler conèixer més plats.

- Verdures fresques de temporada amb mozzarella: una selecció de diferents verdures fresques cuites amb el seu propi suc: pastanaga, bròcoli, ceba albergínia, carabassó i tomàquet. Presentades amb una mica de formatge fos, un plat bo i sa.


24/11/17

Un món de cerveses

Des de Cervezas Especiales m'han enviat una gran diversitat de cerveses especials de diferents regions. La passió d'un grup d'amants cervesers va fer que a l'any 2011 obrissin un portal web per tal de poder oferir una selecció de marques i estils de cerveses belgues i, ara ja, de diferents parts del món. D'aquesta manera poden satisfer tots els gustos d'aquells apassionats de la cervesa.


Ja tenim ganes de provar-les, doncs algunes són ben originals. De fet a través de la seva web pots trobar diferents tipus de cerveses de molts llocs del món, trobes des de cerveses americanes fins a australianes, passant per belgues, alemanyes, holandeses, austríaques i fins i tot del Canadà.