30/11/17

Gbejniet, el formatge típic de Malta

Ja sabeu que som molt formatgers nosaltres i arreu on anem tastem els seus formatges. A Malta trobem el Gbejniet, un formatge de cabra elaborat de forma artesanal. A la illa veïna de Gozo el fabriquen amb llet d'ovella.



De forma petita i rodona, cada un pesa uns 40 gr. aproximadament.


Podem trobar aquest formatge fresc en el seu propi sèrum, com si fos una mozzarella, amb un gust més suau i lletós o curat, amb una textura dura i més forta de gust. El trobem també amb espècies com pebre vermell o negre o amb herbes o sol, curat al sol, conservat en oli o fregat amb sal.


Els maltesos l'afegeixen a una sopa que fan ells anomenada Sopa tal-armla, feta amb verdures i croissants frescos i ous batuts.
També l'incorporen a les seves pastes i pizzes i, com no, sobre una bona llesca de pa maltès.


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario