4/12/17

Tast de vins dolços a Covica

Ens agrada molt poder descobrir de primera mà com es crea un producte, en especial els productes alimentaris; el treball, la gent i la organització que hi al darrera, en fi, tot el procés que comporta que la idea original acabi convertida en el producte que podem trobar tots a la botiga.
Per tant, sempre que en tenim ocasió, quan s'organitza alguna visita guiada, es fa un tast o unes portes obertes, aprofitem l'avinentesa per apuntar-nos-hi.

En aquesta ocasió, vam tenir la oportunitat de visitar Covica Emporda, una empresa empordanesa amb seu al poble de Masarac i que és distribuïdora de diversos productes alimentaris, sobretot de vi, tant en format embotellat com a granel, garnatxa, mistela i moscatell, però també oli, limoncello i algun altre producte gourmet de proximitat.
Principalment serveixen a domicili a bars, restaurants i bodegues, però també a particulars i des de ja fa un temps, disposen de botiga on el client pot comprar directament el seu producte.

Però anem al que ens interessa, el tast que hi vam fer. A l'hora acordada ens vam trobar tots i en Xavi Agustí, el propietari, ens va fer passar cap a la sala de tast, on ja ens hi esperava la seva sommelier, la Fina, que ens va rebre amb els braços oberts.

Covica ha decidit fer una renovació en el tipus de producte que ofereix, creant marca i millorant-ne tant l'etiquetatge i embotellat del producte, com ampliant la gama i apostant per la qualitat.

1. Vam començar provant el seu vi ranci, anomenat 'Raci'. Tot i que en Xavi ens va explicar que tradicionalment sempre s'ha utilitzat per cuinar, jo sempre en tindré el record del meu avi fent-ne un gotet petit quan anava a la cuina i la meva àvia estava fent algun dels seus rostits.
De color groc força pàl·lid, d'aroma una mica dolç, quan el vaig provar em va sobtar la seva acidesa i sequedat.



2. A continuació vam provar la Mistela. Val a dir que era molt fina, d'un color groc més pujat que l'anterior, olor força més dolça i amb més llàgrima. Al provar-lo, una dolçor agradable i suau, sense un excés.


3. Després va venir el torn del Moscatell, etiquetat com a 'Mosktell'. La tonalitat ja és més pronunciada que a l'anterior, groc tirant a ambre. Molt olorós, dolç i agradable.
Al provar-lo es nota més dolç i gustós, on abans l'aroma ja ens ha deixat entreveure el gust que ens espera.


4. Vam seguir amb la Garnatxa. D'un color una mica més pàl·lid que l'anterior, d'un groc ataronjat. D'olor poc pronunciada, sincerament aquest cop no deixa entreveure el gust que ens espera en boca, ja que al provar-la guanya moltíssim. Es nota molt més dolça i agradable al paladar. Una sorpresa enfront de l'aroma.


5. El següent va ser un vi d'Oporto, etiquetat com a 'Oport'. De color més pronunciat i fosc, color entre ambre i mel. Una aroma característica, dolça i pronunciada. En boca té un gust molt similar a la seva olor. Dolç i agradable, passa molt bé però sense resultar carregós, tot i que li faltava una mica d'intensitat.


6. I finalment una Garnatxa Gran Reserva. Quan surti a mercat, es servirà en una ampolla alta i prima, de quatre cares i de color fosc. Al igual que ens ha passat amb la garnatxa anterior, l'aroma no sobresurt ni molt menys és l'avant-càmera del gust que hi ha al darrera. En boca resulta molt més gustosa, dolça i agradable, amb un gust encara més pronunciat que li dóna la reserva.

En resum, potser els més sorprenents van estar les garnatxes pel gust que no t'esperes i el Mosktell, ja que no és el moscatell tradicional que esperes, sinó que era molt més aromàtic, tant en nas com en boca.

Quan ens pensàvem que ja havíem finalitzat el tast, en Xavi ens va sorprendre amb un un vi jove d'agulla, vinificat a partir de les varietats de garnatxa i ull de llebre (l'anomenat 'tempranillo' en castellà).
Pels que no estiguin acostumats als vins d'agulla, probablement els sorprendrà agradablement, ja que el gas no es nota massa i té el gust entre afruitat i àcid dels vins joves.

I ja per acabar, una nova sorpresa! Ens esperava un pica-pica molt generós per degustar una gran varietat dels productes gourmet que en Xavi té a la seva botiga. En aquest cas, vam poder provar una sèrie de llesquetes amb pernil ibèric, formatge manxec, sobrassada i mel, anxova, melmelada de pebrot, entre altres i vam finalitzar amb una copa de cava i un bon assortiment de galetes, una bona manera d'acabar el tast!


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario