5/12/18

[#Polònia] Enoteka Pergamin, Cracòvia

Aquest és el restaurant del mateix grup del nostre hotel, Pergamin Old Town Apartments a Cracòvia.

L'hotel era molt cèntric i bufó. L'habitació era molt acollidora, amb un llit molt còmode i servei de cafè i té cada dia.

Quan al restaurant hi vam anar perquè dormint a l'hotel vam acumular uns punts que es podien bescanviar per algun plat de la seva carta. Així que el vam anar a veure i ens vam enamorar d'ell, l'interior de disseny amb molta fusta i la terrassa petita, amb poques taules però amb les seves plantes i la llum de les espelmes, tot amb un aire molt romàntic. A més estava en el carrer principal de la ciutat i ben a prop del nostre hotel. Un lloc ideal per tastar els seus vins, més de 400, i formatges, entre altres especialitats del xef.


I precisament vam anar a sopar a l'Enoteka Pergamin el dia del meu aniversari, és a dir, que vaig començar el dia a Cracòvia i el vaig acabar amb la millor companyia del món compartint taula i bona teca en un ambient genial, amb música en directe de fons i sota la llum càlida d'un dia excel·lent. Sempre sol coincidir que faig anys en una ciutat diferent :)

3/12/18

.@Estrelladammcat amb Les tapes del Fòrum Gastronòmic

Cada any, durant el Fòrum Gastronòmic, Estrella Damm participa amb el seu estand oferint unes tapes que pots maridar amb qualsevol de les seves cerveses.

Aquest any hi participa la xef Iolanda Bustos, coneguda per la seva cuina amb flors que desenvolupa al Restaurant La Calèndula (Regencós). Així doncs les tapes eren fidels al seu tipus de cuina, amb producte de l'Empordà i flors de la zona. Anem a veureu-les;

  • Centfulls de foie i poma de Girona


30/11/18

[#AgendaVadeTeca] Nadal Market Alt Empordà 2018

Ja tenim aquí el Nadal Market, un mercat nadalenc on podem trobar artesania, bijuteria, música en viu i gastronomia, ja que trobem molts productes alimentaris; formatges i dolços nadalencs, com torrons, neules, entre altres.

Té lloc el proper dissabte dia 1 des de les 11 del matí fins a les 22h i diumenge dia 2 des de les 11h. fins les 20h.



I també foodtrucks, on podem trobar des d'una selecció d'entrepans fins a crepes dolces per acabar sortir amb un bon gust de boca.

L'espai on se celebra és a Mas Roig, a Ordis, una masia molt maca i ben condicionada, amb calefacció i tot, així que no patiu per si fa fred :)

Després de varies edicions, ja s'ha convertit en el mercat nadalenc de referència a l'Empordà.

És una bona ocasió per passejar, descobrir coses noves i comprar alguns regals de Nadal!



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

[#AgendaVadeTeca] XXVI Fira de la Ratafia Besalú

Aquest diumenge durant tot el dia a Besalú es podran degustar i comprar diferents ratafies de Catalunya a la Plaça de la Llibertat.

A més hi haurà un mercat artesanal i de productes al Prat de Sant Pere.

I el punt àlgid de la Fira serà a les 11h, que tindrà lloc el Concurs de ratafies de Besalú a la sala d'actes.

The Puppy Thoughts aportarà la seva música a la Plaça de la Llibertat.

I a les 13h. es presentarà la ratafia guanyadora 2018 i s'obrirà la ratafia de l'any anterior que serà la del 25è aniversari.

L'últim acte de la Fira serà una audició de sardanes a càrrec de la Cobla Baix Empordà.


I el dia abans, el dissabte dia 1 de desembre s'hi fa un concurs de dolços casolans elaborats amb ratafia Russet, a les 18h.

I a les 19h la Presentació del llibret "25 anys de la ratafia de Besalú" a càrrec de salvador Garcia-Arbós i xavier Codina. Clourà l'acte l'alcalde de Besalú, Lluís Guinó i Subirós.

Es projectarà un recull d'imatges dels 25 anys de la ratafia de Besalú i seguidament el presentaran i e es degustaran els productes artesanals de Besalú elaborats amb ratafia.

Informació extreta de http://www.besalu.cat/turisme-2/fires-i-mercats-de-besalu/fira-de-la-ratafia/



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

.@ajfigueres Mercat de Nadal

Aquest proper divendres dia 30 de novembre s'obre el Mercat de Nadal de Figueres. Enguany hi serà fins el dia 5 de gener de 2019, una nova iniciativa que portarà més gent a passejar pels carrers i gaudir del Nadal, sobretot als voltants de la Rambla, que és on s'ubica.

La inauguració oficial es fa el dissabte 1 de desembre a les sis de la tarda.


Diverses casetes de fusta vendran els seus objectes nadalencs, productes agroalimentaris, plantes i avets.

A més també hi ha música en directe diferents dies que amenitzen la vetllada i atrauen força públic.

Us ho recomano, sobretot per comprar aquelles figures del pessebre que vas comprant en mica en mica per anar ampliant el pessebre i per comprar aquell torró fa les delícies de grans i petits.

Si voleu veure tota la programació visiteu el facebook de l'Ajuntament de Figueres. Aquest any val la pena ja que hi ha més activitats programades, tan per petits com per a grans. Jo no em perdré el taller de còctels nadalencs i vosaltres?



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

28/11/18

[#Restaurants] La Cuina de Can Simón

La Cuina de Can Simón és un restaurant amb una estrella Michelin des de l'any 2001. Té els seus origens en un bar creat per atendre els turistes que arribaven a Tossa a arrel de la pel·lícula "Pandora y el Holandés errante".

Actualment el restaurant està ubicat a l'antiga casa dels avis, un immoble del 1700, a fora de l'antiga Muralla però ben a prop del recinte històric.

El restaurant, petit i familiar, el porten els dos germans Lores, on en Josep Mª  s'encarrega de la sala i en Xavier de la cuina. Una cuina actualitzada amb una base regional i tradicional, sempre partint d'un bon producte fresc. Una fusió de sabors i colors en homenatge als seus avis, un pescador i un pintor.

Fidels a la cuina mediterrània, tenen una carta amb molta oferta de peix arribat directament de la llotja, com a poble pescador on són.

Fan dos menús degustació, el Menú Tradició de 68 euros i un altre de més complert per 135. Com us he dit abans la presència de peix és notable, tot i que també trobarem algun plat de carn.

26/11/18

[#Restaurant] Ca l'Ermità

Avui us presento un restaurant que no us recomano, però ja sabeu que jo us ensenyo tots els restaurants on menjo. Es tracta de Ca l'Ermità, un restaurant situat a dalt de l'Ermita de Lourdes de Manlleu, un lloc preciós amb unes bones vistes, llàstima del menjar.


Nosaltres vam anar-hi en un menú de 18 euros, on de primer teniem una amanida amb embotits variats i de segon carn a la brasa i postres amb cafè i xarrup.

23/11/18

[#Polònia] Good Lood a #Cracòvia

Abans d'anar a Cracòvia vaig estar buscant les millors gelateries de la ciutat ja que havia sentit a dir que els gelats eren tan o més bons que a Itàlia. I jo no sé si és així, perquè quan vaig anar a Itàlia era molts petita i en tinc un record més llunyà, però el que si us puc assegurar és que a Cracòvia les gelats són boníssims. I a més allà la gent en consumeix molts, val que ara fa calor i abans els estius eren més fresquets però els polonesos tenen filosofia de gelat.


Avui us ensenyo una de les gelateries recomanades, Good Lood, es troba al Barri jueu de Cracòvia i està plena de gent del barri, no és un establiment massa turístic.