5/12/18

[#Polònia] Enoteka Pergamin, Cracòvia

Aquest és el restaurant del mateix grup del nostre hotel, Pergamin Old Town Apartments a Cracòvia.

L'hotel era molt cèntric i bufó. L'habitació era molt acollidora, amb un llit molt còmode i servei de cafè i té cada dia.

Quan al restaurant hi vam anar perquè dormint a l'hotel vam acumular uns punts que es podien bescanviar per algun plat de la seva carta. Així que el vam anar a veure i ens vam enamorar d'ell, l'interior de disseny amb molta fusta i la terrassa petita, amb poques taules però amb les seves plantes i la llum de les espelmes, tot amb un aire molt romàntic. A més estava en el carrer principal de la ciutat i ben a prop del nostre hotel. Un lloc ideal per tastar els seus vins, més de 400, i formatges, entre altres especialitats del xef.


I precisament vam anar a sopar a l'Enoteka Pergamin el dia del meu aniversari, és a dir, que vaig començar el dia a Cracòvia i el vaig acabar amb la millor companyia del món compartint taula i bona teca en un ambient genial, amb música en directe de fons i sota la llum càlida d'un dia excel·lent. Sempre sol coincidir que faig anys en una ciutat diferent :)


I ara ja anem per veure el que vam menjar, vam optar per demanar un pizza de quatre formatges polonesos, de tots ells us parlaré d'un d'ells el Golka, que és de l'únic que he trobat informació.


Si us fixeu amb la pizza però, en veure-ho un amb una forma curiosa, com d'espaguetis, aquest és el Korboce, un formatge fumat amb una forma peculiar.


La pizza estava ben presentada amb els quatre formatges ben diferenciats i amb una base de salsa de formatge, sense tomàquet. La vam demanar per tastar precisament els seus formatges, que la majoria tenen un toc fumat.


La relació qualitat-preu del restaurant està molt bé, Cracòvia és una ciutat molt econòmica per menjar. I el servei era molt amable, fins i tot ens van dur oli picant i el setrill amb un pebrer, potser allà amaneixen la pizza, ens va quedar el dubte.

De beguda vaig tastar la Mirinda, que es veu que és una taronjada que ja es bevia a Catalunya fa molts anys, quan vaig arribar li vaig comentar a la meva mare i em va dir que ella ja en bevia de jove.


I de la gran varietat de cerveses que ofereixen, en Ramon es va decantar per una de txeca.


I pel luxe que tenia aquest restaurant la pizza, al canvi de moneda valia 8 euros justos, imagineu, amb massa artesana i bona mida.

En total vam pagar 87 zl., com uns 22 euros al canvi, molt bé de preu tant per situació com pel local.

La millor manera d'acabar el dia del meu aniversari!


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario