1/3/17

.@lacalendula i el seu Menú Silvestre

El Restaurant La Calèndula es troba a l'antic teatre del poble medieval de Regencós on la xef Ioalanda Bustos elabora una cuina creativa amb flors, herbes, arrels i fruits silvestres. De fet aquesta és la seva particularitat. Unes flors que ella mateixa surt a buscar al camp, com hem vist en un post anterior.


El Restaurant és preciós, amb un ampli menjador, lluminós, amb unes vidrieres que donen al gran jardí, amb piscina i flors que també proveeixen al restaurant. Disposen d'una gran vinoteca situada just a l'escenari del teatre on trobem vins locals i del país.
Realment un menjador on t'hi sents a gust i relaxat des del primer moment que entres.



I per tastar i gaudir dels seus plats vam tenir la oportunitat de provar el Menú Silvestre.


Per començar l'àpat ens van servir un xampanyet amb flor de saüc. Un detall molt bo i fi per començar el menú.


- Xips de tubercles amb sal de ginebró: molt vistosos, servits amb un xic de sal d'aquest arbust.


- Xampinyonets confitats en oli d'oliva



- Ostra Gillardeau amb gebre de poma verda i flor elèctrica: una ostra fresca servida amb la poma i amb la sensació estranya i curiosa d'adormiment que deixa la flor elèctrica en la llengua. Una nova experiència. Aquesta flor també es coneix amb el nom de flor de Sichuan o botó de Sichuan.


- Amanida de col i cítrics amb verat marinat, fonoll i aire de comí: una amanida molt fresca amb el toc especiat que li confereix el comí



El maridatge de vins per aquests dos plats anteriors ha estat amb un vi blanc Raventós d'Alella Pansa Blanca Tina 9  de la D.O. Alella


- Premsat de gamba mar i muntanya amb ravenisses: molt bo i fi amb el puntet dolç de les ravenisses, que justament havíem tastat prèviament quan les vam recollir amb la Iolanda.



- Vellut de coliflor amb alga còdium i coralls marins: un plat potent de sabor i amb gust de mar intens.



El maridatge ha estat un Santbru Blanc, un vi blanc natural de la D.O. Montsant.


- Calamars saltejats amb picada d'herbes de platja i de camp sobre un llit de nyàmeres: un plat curiós i ben bo. Mai havia tastat les nyàmeres i tenen un gust com la carxofa, però més fi.



- Arròs de crestes de gall i escamarlans amb rossinyols: vaig tenir el gust de provar les crestes de gall que no havia tingut la ocasió encara.



El maridatge ha estat un Gris rosat de la D.O. Empordà, però la veritat, és que no tenim foto perquè ens vam despistar o ja dúiem masses vins jeje

- Magret d'ànec amb crosta de festucs, figues de moro i de figuera: un magret filetejat i cuit al punt, amb una encertada combinació amb festucs.



- Sopeta de magrana amb sorbet d'estragó: uns postres molt lleugers que passaven molt bé, diferents als que estem acostumats


El maridatge ha estat un Finca Malaveïna de la D.O. Empordà, on aquest cop sí que tenim la foto ;)


- L'auca de la Ratafia: una excel·lent presentació i lluïment de tots els ingredients que conformen la ratafia servits en una caixa de fusta amb vidre transparent a través del qual s'il·lustren els components de la ratafia.


Uns postres didàctics en els quals descobreixes cada element d'aquesta beguda alcohòlica dolça per separat, notant-ne tots els matisos mentre observes la historieta.


Vam acompanyar aquests postres amb un xarrup de ratafia. Era molt bona, una bona mescla d'herbes, sense que cap en predomini en excés.


Durant el menú t'ofereixen diferents tipus de pa acabats de fornejar, sent el de cereals un dels més bons.



Finalment, per posar punt i final a aquest extens menú, uns cafès.


Acompanyats de petits fours: unes petites madeleines, unes trufes i fruita seca amb xocolata blanca. M'encanten aquestes cosetes petites, tant visualment com gustativament.


No hay comentarios:

Publicar un comentario