28/11/18

[#Restaurants] La Cuina de Can Simón

La Cuina de Can Simón és un restaurant amb una estrella Michelin des de l'any 2001. Té els seus origens en un bar creat per atendre els turistes que arribaven a Tossa a arrel de la pel·lícula "Pandora y el Holandés errante".

Actualment el restaurant està ubicat a l'antiga casa dels avis, un immoble del 1700, a fora de l'antiga Muralla però ben a prop del recinte històric.

El restaurant, petit i familiar, el porten els dos germans Lores, on en Josep Mª  s'encarrega de la sala i en Xavier de la cuina. Una cuina actualitzada amb una base regional i tradicional, sempre partint d'un bon producte fresc. Una fusió de sabors i colors en homenatge als seus avis, un pescador i un pintor.

Fidels a la cuina mediterrània, tenen una carta amb molta oferta de peix arribat directament de la llotja, com a poble pescador on són.

Fan dos menús degustació, el Menú Tradició de 68 euros i un altre de més complert per 135. Com us he dit abans la presència de peix és notable, tot i que també trobarem algun plat de carn.


Nosaltres vam degustar el Menú Tradició;

Un còctel i alguna cosa per picar...
... Les tapetes a taula

Una copa de cava per iniciar l'àpat, un Elyssia Gran Cuvée, un brut modern i llaminer fet amb la varietat Chardonnay. Un cupatge molt interessant que conté un petit percentatge de vi Pinot Noir, elaborat com blanc de noirs.

Vam començar amb tres mantegues, amb fines herbes i tòfona i acompanyades de pa de massa mare, amb una molla compacte i densa i una crosta excel·lent.


Després un mini palet amb pizzeta, cacauets i galeta d'arròs amb tòfona.


Un parmentier de patata amb suquet de peix


Un plat molt fi però amb un gust impressionant


Per degustar

Primer bolet, reig amb ou

Un plat de pissarra amb un rovell d'ou arrebossat acompanyant els ous de reigs laminats.


Un plat per a tots els amants dels bolets, com jo



Calamars i bolets de Tossa, saltejats amb all i julivert


Un calamar fresc i ben tendre




Per continuar

de la platja:

"Roast de Rap" en evocació d'un Cim i Tomba, allioli negre i patata


La seva pròpia interpretació del Cim i Tomba, el plat mariner per excel·lència de la cuina marinera de Tossa.


Un plat elegant amb un rap cuit a la perfecció, es pot menjar sol o sucant les làmines del peix dins el brou.


Braó de porc Duroc confitat, panellet de castanyes


Un plat molt elegant a la vegada que bo, la carn melosa i gustosa al màxim



POSTRES

TASSA: gelat de tòfona i xocolata calenta


Servit de forma original, la bola de gelat al cim d'un reixat de xocolata negre que es desfà quan evoques la xocolata calenta al cim i s'acaba barrejant el gelat, la xocolata reixada i la calenta.


Postres de poma, amb massa de croissant, de gust i textura excel·lents, servit amb crema anglesa.


Unes postres delicioses.


I per acabar

Un assortiment de llaminadures


Una caixa de bombons, cereals amb xocolata blanca, nous amb xocolata blanca, xocolata negre i cafè i xocolata negra.

Us deixo també el maridatge de vins que vam prendre, 3 blancs, un negre i una cava, a més del cava inicial Elyssia, que ja us he comentat abans.




Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario