3/12/18

.@Estrelladammcat amb Les tapes del Fòrum Gastronòmic

Cada any, durant el Fòrum Gastronòmic, Estrella Damm participa amb el seu estand oferint unes tapes que pots maridar amb qualsevol de les seves cerveses.

Aquest any hi participa la xef Iolanda Bustos, coneguda per la seva cuina amb flors que desenvolupa al Restaurant La Calèndula (Regencós). Així doncs les tapes eren fidels al seu tipus de cuina, amb producte de l'Empordà i flors de la zona. Anem a veureu-les;

  • Centfulls de foie i poma de Girona


Un mos delicat i molt fi, amb un suau gust de foie i un subtil toc de poma


  • Orada marinada amb coco, cítric i bitxo
Una combinació de sabors molt encertada, tot i que un principi pot resultar estranya 


  • Pilpil de navalles i tòfona
Una cassoleta amb la navalla trossejada i una textura gelatinosa del pilpil ressaltada per la tòfona


  • Verat a la flama amb albergínia
Una queixalada correcte, de gust potent


  • Caneló de botifarra del Perol amb pesto de flors
Un platet molt aromàtic en boca, sobretot sinó estàs acostumat a les flors



I tots aquests platets els podies maridar amb les diferents cerveses de la casa:

  • Estrella Damm, cervesa tipus lager elaborada amb malta d'ordi, arròs i llúpol, seguint la recepta original des de la seva fundació, el 1876 a Barcelona
  • Damm Lemon, cervesa rossa amb llimona, una clara mediterrània, amb 6 parts de cervesa i 4 de llimona
  • FreeDamm, una cervesa 0'0% que recupera els components aromàtics que es perdien en la desalcholització. Fresca, lleugera i d'amargor equilibrada
  • VollDamm, doble quantitat de malta 
  • Inèdit, és una cervesa de 4'8º d'alcohol creada per Ferran Adrià, Juli Soler, l'equip de sommeliers d'El Bulli, Ferran Centelles i David Seijas, en col·laboració amb experts cervesers de Damm. Està pensada per a la restauració i maridar amb plats d'alta gastronomia i cuina moderna
  • Daura, la cervesa sense gluten més premiada del món 
  • BockDamm, cervesa negra, tres maltes torrades
  • Malquerida, roja fresca, un nou estil de cervesa, creada pels mestres cervesers de Damm, Ferran Adrià, l'Albert Adrià i el seu equip i pensada per a la cuina llatina, amb plats extrems, picants, potents i àcids
  • Complot IPA, IPA mediterrània, la seva primera cervesa Indian Pale Ale elaborada amb llúpol mediterrani de Prades (Tarragona). Es caracteritza per la seva amargor intensa i neta, amb tocs cítric frescs i fruita madura 
  • A.K.Damm, pur i suau caràcter alsacià, 100 % malta i ordi, té el refinament francès però el caràcter alemany. Va ser creada en el seu 125 aniversari de Cervesa Damm.
  • Túria, cervesa torrada de València 
  • Keler, la cervesa de Donostia
  • Daura Marzen, la primera doble malta sense gluten



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario