22/2/17

.@Fiporc 2017

El Fiporc que se celebra per 4art any consecutiu a Riudellots de la Selva és una fira dedicada al porc. Ja ho diuen que del porc se n'aprofita tot, doncs per aquells que ho vulguin veure amb els seus propis ulls que vagin en aquesta fira, on no tan sols ho comprovaran sinó que també ho tastaran.

A Fiporc trobem parades d'artesania, exposicions de màquines antigues, tallers, demostracions i exhibicions del procés de matança en directe, especejaments, elaboració d'embotits i degustacions. Aquestes en forma de tastets a bescanviar al preu de 0'50 cada tiquet. Enguany s'ha ampliat aquesta zona de tast precisament per la gran afluència de públic. I la veritat és que no m'estranya gens. Nosaltres és el primer any que hi anàvem i ens ha agradat molt.

Una sèrie de taules i cadires amb els estands de tastets al voltant perquè vagis bescanviant els teus tiquets pels plats que més et criden l'atenció. Malauradament no ho pots provar tot, però l'any que ve tornarem segur. En aquesta edició alguns dels plats que hem tastat són:


20/2/17

.@Angelusgirona Angelus Cafè

L'Àngelus Cafè és un restaurant amb bona ubicació i molt acollidor. Tant si hi vas per esmorzar, com per berenar, dinar o sopar, quedaràs bé. La relació qualitat-preu és molt bona.


Als migdies fan un menú diari, de dilluns a divendres i el dissabte també per dos euros més, és a dir a 12'50, un preu molt ajustat per un menú deliciós.

Nosaltres hi vam anar la última vegada un dissabte al migdia i vam menjar molt bé!

De primer:

- Tallarines al pesto vermell: estan bons, al menú sempre hi ha un plat de pasta per triar.


17/2/17

Formatge: Le Chevrot

Le Chevrot és un formatge francès elaborat amb llet crua de cabra. Té un sabor delicat i lleugerament salat, augmentant-te la potència a mesura que madura. Quan està més curat la pasta es torna més trencadissa i el seu sabor és més potent.


15/2/17

.@RestaurantDraps

Situat al bell mig del Barri Vell de Girona trobem el Restaurant Draps, un lloc ideal per a menjar plats per a compartir.
El restaurant és acollidor, decorat amb pedra i fusta. Disposa de dos nivells, amb una planta baixa més íntima i a dalt, un espai més petit, seguit d'un nou menjador més ampli i lluminós.
Els gots de colors de les taules sempre m'han cridat l'atenció, tot i que les trobo ben presentades. Personalment és un restaurant que m'agrada, tant per la decoració com per la cuina que elaboren.

Com ja he dit els plats són a compartir, ja que es presenten en quantitats generoses o expressament dues unitats del plat que demanis, servit en un plats llargs per a la ocasió. També tenen plats individuals, per aquells a qui no els hi agradi compartir ;)

La idea de posar el plat al mig i dividir-lo en dos perquè cadascú vagi menjant la seva part m'agrada. Trobo que es crea una complicitat amb la parella que potser en un altre restaurant no es crea. Aquí vas menjant, vas xerrant i vas opinant del plat, ja que ambdós mengeu el mateix.

Nosaltres vam fer diversos plats a compartir:

Primer de tot per picar uns xips de moniato amb sal, molt bons, qualssevol mengi patates quan hi ha aquests xips vegetals, que a mi particularment m'encanten. No sols perquè són més sans, sinó perquè també els trobo més bons i visualment, quan els barregen amb patata violeta o iuca, donen color a taula.


I ara a gaudir!

13/2/17

Formatge: Pérail Papillon

Le Pérail es tracta d'un formatge francès de llet pasteuritzada d'ovella. De la zona d'Aveyron, regió d'Occitània, juntament amb el Roquefort, és un dels seus formatges típics.

La seva crosta és blanca, ferma i lleugerament ondulada.

La seva pasta és fina, flexible, untuosa i fundent. De color blanca i molt cremosa. Conté un 55% de matèria grassa.


De gust suau, amb un lleuger toc a mantega i amb notes làcties fresques.

11/2/17

.@Es_Portal amb el "nostre" Menú de Temporada

Es Portal és un hotel gastronòmic situat a Pals, concretament a la carretera de Pals a Torroella de Montgrí, amb una cuina de proximitat de la mà del xef Joan Carles Sánchez. En el seu restaurant hi podeu trobar diferents tipus d'arrossos, des del mar i muntanya més clàssic fins a altres més originals com l'arròs cremós amb Terròs de Mas Alba al safrà amb escamarlà.


Nosaltres vam tenir el privilegi de gaudir d'un menú fet especialment per nosaltres amb la tria i el bon criteri del xef, ens vam deixar portar en tot moment a veure què ens oferia. Només ens va demanar prèviament si ens agradava tot :)

9/2/17

Arròs amb bacallà i peu de porc del xef Joan Carles d'Es Portal

Avui no cuino jo, avui us mostro la recepta que vam tenir el privilegi que ens cuinessin davant nostre el xef de l'Hotel Gastrònomic d'Es Portal, en Joan Carles.

De seguida que vam entrar a la cuina ja es respirava bon rotllo amb l'equip i la veritat és que es notava que hi estava a gust tant amb les bones instal·lacions com amb la resta dels companys.

La recepta triada per ell va ser un arròs, com no, a la terra de Pals, no hi podia faltar. Però no un arròs clàssic, sinó un arròs mar i muntanya diferent, amb bacallà i peu de porc. Una excel·lent combinació d'ingredients que no m'havia imaginat junts en un plat d'arròs, tot i que queden extraordinaris.


El peu de porc li proporciona al plat una gelatina molt agradable, sempre i quan t'agradi aquesta textura.

6/2/17

.@Choco_Torras Visita a la seva fàbrica

A la carretera entre Girona i Banyoles, concretament a Cornellà de Terri, trobem la fàbrica de Xocolates Torras.


Fundada l'any 1890, és una de les xocolateres més antigues del país. Hi fan moltes visites guiades, sobretot per escoles, i així pots observar com fabriquen les seves xocolates.