15/2/17

.@RestaurantDraps

Situat al bell mig del Barri Vell de Girona trobem el Restaurant Draps, un lloc ideal per a menjar plats per a compartir.
El restaurant és acollidor, decorat amb pedra i fusta. Disposa de dos nivells, amb una planta baixa més íntima i a dalt, un espai més petit, seguit d'un nou menjador més ampli i lluminós.
Els gots de colors de les taules sempre m'han cridat l'atenció, tot i que les trobo ben presentades. Personalment és un restaurant que m'agrada, tant per la decoració com per la cuina que elaboren.

Com ja he dit els plats són a compartir, ja que es presenten en quantitats generoses o expressament dues unitats del plat que demanis, servit en un plats llargs per a la ocasió. També tenen plats individuals, per aquells a qui no els hi agradi compartir ;)

La idea de posar el plat al mig i dividir-lo en dos perquè cadascú vagi menjant la seva part m'agrada. Trobo que es crea una complicitat amb la parella que potser en un altre restaurant no es crea. Aquí vas menjant, vas xerrant i vas opinant del plat, ja que ambdós mengeu el mateix.

Nosaltres vam fer diversos plats a compartir:

Primer de tot per picar uns xips de moniato amb sal, molt bons, qualssevol mengi patates quan hi ha aquests xips vegetals, que a mi particularment m'encanten. No sols perquè són més sans, sinó perquè també els trobo més bons i visualment, quan els barregen amb patata violeta o iuca, donen color a taula.


I ara a gaudir!


- Caneló de peix, gambes i rascassa amb vinagreta: excel.lent presentació, amb un plat allargat de ceràmica blanca i el caneló partit en dues parts ja, menys feina a fer.


Al mig una amanida de mesclum amb tomàquets xerri i amb fruita; poma, kiwi, mandarina i meló, fruits secs; avellanes, ametlles, faves seques i panses, i olives negres laminades. Amanida amb una vinagreta molt bona.


Un caneló amb un farciment molt fi i gustós, boníssim.


- Pop amb patata rostida i oli vermell D.O. de la Vera: dues làmines de patata amb pop al cim amanit amb l'oli d'aquest pebre vermell i porradell. Molt bo.- Calamarsons saltats en la seva tinta amb verduretes i bolets: sis calamars molt ben cuinats i tendres presentats amb diferents verdures: mongeta verda, pastanaga, ceba, porro, carbassó, pebrot vermell i verd i bolets. Decorat amb porradell. Les verdures estaven al dente quedaven delicioses combinades amb els calamars.


Un plat deliciós i lleuger, perfecte per a cuidar la línia.


- Magret d'ànec fresc de l'Empordà amb una reducció d'agredolç i amb la seva melmelada: uns talls de magret perfectament cuinat, al punt i amb un gust extraordinari.


Servit amb un bol de melmelada de figues, que hi casa a la perfecció. Per a decorar el plat dos talls de patata ben toveta i bona.Tots aquests plats els hem maridat amb una copa de vi blanc, un verdejo en el meu cas i un vi negre per la meva parella.

A l'hora dels postres una copeta de cava Brut Nature.

Per acabar els postres no ho podíem fer millor que un pecat de xocolata amb gelat de vainilla italiana: un coulant cuit al punt, d'aquells que al posar-hi la primera cullerada ja se't vessa tota la xocolata fosa de l'interior.


 Una xocolata amb força quantitat de cacau i combinada amb un gelat de vainilla molt fi i exquisit decorat amb una galeta.


Finalment un cafetó i un tallat posaven punt i final en aquest meravellós àpat. Un restaurant molt bufó i amb bon ambient,un dinar que ens va agradar molt i una immillorable companyia, què més es pot demanar?

No hay comentarios:

Publicar un comentario