22/2/17

.@Fiporc 2017

El Fiporc que se celebra per 4art any consecutiu a Riudellots de la Selva és una fira dedicada al porc. Ja ho diuen que del porc se n'aprofita tot, doncs per aquells que ho vulguin veure amb els seus propis ulls que vagin en aquesta fira, on no tan sols ho comprovaran sinó que també ho tastaran.

A Fiporc trobem parades d'artesania, exposicions de màquines antigues, tallers, demostracions i exhibicions del procés de matança en directe, especejaments, elaboració d'embotits i degustacions. Aquestes en forma de tastets a bescanviar al preu de 0'50 cada tiquet. Enguany s'ha ampliat aquesta zona de tast precisament per la gran afluència de públic. I la veritat és que no m'estranya gens. Nosaltres és el primer any que hi anàvem i ens ha agradat molt.

Una sèrie de taules i cadires amb els estands de tastets al voltant perquè vagis bescanviant els teus tiquets pels plats que més et criden l'atenció. Malauradament no ho pots provar tot, però l'any que ve tornarem segur. En aquesta edició alguns dels plats que hem tastat són:


- Raviolis ecològics de pastanaga i formatge de cabra i també de melós de porc. Els podies agafar bullits o fregits, sent aquests últims els que vam triar.


Molt bons i gustosos, sobretot els de porc.


- Croqueta de rostit, ja que la de galta s'havia acabat, devia ser bona :) Era bona i melosa.


- Greixons: molt bons, tal com ens agraden, cruixents però no secs, al seu punt.


- Arròs de galta de porc: recent fet, amb escarxofa i altres verdures, bo també



- Porc a l'espasa: el nou plat estrella de la fira Un porc a l'espasa que duia des de les nou del matí fent voltes sota el foc. Cap a les dues del migdia ja el van treure i el van anar tallant per oferir-lo a la gentassa que l'esperava. Cal dir que jo estava a primera fila, per no perdre'm res del procediment i per tal de ser una de les primeres a obtenir-ne un plat, bé dos, un per mi i un altre per la meva parella.


- Assortit de formatge: un plat generós de dos tipus de formatges: un de pasta tova tendre, La Flor del Provençal, de gust suau i textura cremosa, amb un lleuger toc salat unit a una subtil flaire d'herbacol, que ha estat utilitzada en la seva elaboració, tal com es feia antigament i un de pasta dura curat amb ratafia volcànica. Ambdós deliciosos. Em va quedar pendent tastar el seu pastís de formatge, que tenia molt d'èxit.


En definitiva una excel·lent fira, ben organitzada i amb un dia de sol esplèndid, que hi fa molt. I ja sabeu per a tots aquells a qui els agradi el porc i derivats, que es reservi la data per la propera edició, ja que per un preu assequible, des d'1 tiquet (0'50 euros) fins a 8 (4 euros) lo més car, que justament era el porc a l'espasa, tens una gran selecció de tastets. Alguns difícilment de trobar, com la carn de perol amanida amb sal i pebre o el mateix porc a l'espasa.


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario