11/2/17

.@Es_Portal amb el "nostre" Menú de Temporada

Es Portal és un hotel gastronòmic situat a Pals, concretament a la carretera de Pals a Torroella de Montgrí, amb una cuina de proximitat de la mà del xef Joan Carles Sánchez. En el seu restaurant hi podeu trobar diferents tipus d'arrossos, des del mar i muntanya més clàssic fins a altres més originals com l'arròs cremós amb Terròs de Mas Alba al safrà amb escamarlà.


Nosaltres vam tenir el privilegi de gaudir d'un menú fet especialment per nosaltres amb la tria i el bon criteri del xef, ens vam deixar portar en tot moment a veure què ens oferia. Només ens va demanar prèviament si ens agradava tot :)


Segons la minuta era un Menú de Temporada al qual vam gaudir de:


- Snacks i aperitiu especial Es Portal: unes olives farcides d'anxova, unes ametlles salades i cacauet amb wasabi


Un vaset de crema de carbassó freda


Primers plats

- Crema lleugera de gingebre amb escopinyes, poma, llima i ceba vermella confitada.


Molt fresca i agradable i bona presentació.

- Arròs cremós amb Terròs de Mas Alba al safrà amb escamarlà de Roses al forn. 


Mare meva, un dels millors arrossos que mai he tastat. Potent de gust tant per l'arròs com pel formatge. Una excel.lent cremositat i punt de cocció ideal. De fet és com un risotto a la catalana, és a dir fent servir formatges nostres i peix de la costa.

Segons plats:

- Llom de rap amb fetge gras d'ànec rostit i estofat de bolets variats de temporada.


Molts dels meus ingredients preferits en un sol plat i perfectament cuinat, es pot demanar més?
Boníssim i la idea de lligar el foie amb el peix molt interessant.


- Mar i muntanya de pollastre de pagès farcit de llagostins amb suc del seu rostit. 


Un plat deliciós, un pollastre magre i ben alimentat que proporciona una carn de qualitat i gustosa farcit d'uns llagostins frescos divins.


Postres a triar:

- El refrescant: sorbet de llimona verda amb l'Esperit d'Agustí Torelló Mata

o

- Cremós de xocolata: fina mousse de xocolata negra 55% amb taronja amarga sobre una sopa de vainilla de Madagascar. 

No cal dir que ens vam decantar per aquest de xocolata, com a amants d'aquest aliment dels Déus que som.


Unes postres perfectes, amb una suavitat de la xocolata molt encertada i amb la sopeta de vainilla al fons del plat que hi casa com res. Molt fi tot plegat. Un cremós genial per culminar un gran dinar.

I amb els cafès, uns petits fours, que sempre m'encanten. M'agrada aquest moment del cafè per beure què em presentaran.


Uns pastissets de pocs centímetres que són tan macos com bons.


El vi durant el menú va ser un Vi negre D.O. Empordà Jardins Negre 2015, de Perelada.


Una altra cosa bona d'aquest restaurant, a part de tots els plats que ja podeu observar, és què ofereixen diferents tipus de pa que et van servint molt amablement.


En definitiva un restaurant en un entorn privilegiat, amb un bon equip professional i amb una cuina amb productes propers, com l'arròs de l'Estany de Pals,  i molt ben seleccionats pel xef, en Joan Carles.


A més cal dir que el menjador on vam gaudir de l'àpat era ampli, ben decorat i amb vistes al gran jardí del qual disposa la masia. I si et vols quedar a dormir disposen d'habitacions molt luxoses i confortables i molt ben equipades. L'hotel té cinc estrelles i és preciós, la veritat. Quan en Joan Carles ens va ensenyar la suite ens va encantar. Una decoració amb molta fusta i acollidora i amb una paisatge espectacular!

No hay comentarios:

Publicar un comentario