17/2/17

Formatge: Le Chevrot

Le Chevrot és un formatge francès elaborat amb llet crua de cabra. Té un sabor delicat i lleugerament salat, augmentant-te la potència a mesura que madura. Quan està més curat la pasta es torna més trencadissa i el seu sabor és més potent.



La crosta és natural, del fong Geotrichum,  de color groguenca i rugosa i la seva pasta és molt blanca i tova al principi però es torna més groguenca, ferma i densa conforme va madurant. Conté un 50% de matèria grassa. Té un  aroma a llet de cabra que persisteix en boca.


Aquest formatge és un dels més populars de la zona de la vall de Loira, prop de Poitou on es troba la cooperativa que l'elabora, Sevre-et-Belle al poble de Celles-sur-Belle. Una regió coneguda pel seu formatge de cabra d'alta qualitat. Les cabres van ser introduïdes al poble al segle VIII, juntament amb les seves receptes dels formatges de cabra.


Conservació:

S'hauria de guardar a una temperatura d'uns 6ºC aproximadament i degustar-lo a temperatura ambient.

Consells de degustació:

És un formatge que tan queda bo com a aperitiu com per posar al cim d'una torrada i apreciar-ne tots els seus matisos. També casa amb olives, tomàquet i alfàbrega.


Maridatge:

Es por maridar tant amb un vi blanc, el qual us recomano per la seva frescor, com amb un vi negre, a gust de consumidor. I també hi queda bé un xampany o cava.

Nosaltres l'hem consumit després d'algunes setmanes de comprar-lo, per la qual cosa se'ns ha assecat una mica i no hem pogut trobar les característiques d'un formatge més jove, però sí les d'un més intens.


Fitxa tècnica

Origen: França, Loira
Maduració: entre 2 i 3 setmanes, tot i que pot estar 1 mes
Pes i forma: 200 g. rodó
Dimensions: D. 7 cm aproximadament 
Llet: cabra
Classificació: tendre blanc
Productor: varis

Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario