5/8/23
[#Restaurant] El Mimolet
Per la Revetlla de Sant Joan vam anar a dinar fora enlloc d'anar a sopar, ja que amb el petitó no podem sortir a les nits ;)
Vam anar al Restaurant El Mimolet de Girona, un restaurant del barri vell que ja haviem visitat feia molt de temps.
Tags:
canelons,
cuina,
gastronomia,
gastronomy,
Girona restaurant,
menú,
mimolet,
pebrot,
pop,
restaurant,
restaurants,
salmó,
tonyina,
trufa,
vedella,
vi,
vi blanc,
xocolata
1/8/23
[#Recepta] Macarrons amb carabassó, formatge fresc i salsa de tomàquet
A casa ens agrada la pasta de moltes maneres i sempre intentem fer-ne de diferentes maneres. Com que a l'estiu hi ha molts de carabassons, doncs hem decidit integra-lo al plat de pasta!
Macarrons amb carabassó, formatge fresc i salsa de tomàquet
Ingredients per a 2 persones:
- 80 gr. de pasta
- 1 carbassó ben gran
- 1 formatge fresc de 250 gr. de Làctics Cabrianes
- 3 cullerades soperes de salsa de tomàquet fregit en oli d'oliva
- sal i pebre
25/7/23
[#Recepta] Salmorejo
El salmorejo és una crema freda feta amb una base de tomàquet, pa i un bon oli d'oliva verge extra. Podriem dir que és cosí germà del gaspatxo.
El secret és la seva textura densa i el gust que li proporciona l'oli. És típic de Córdoba i realment és un bon aprofitament del pa sec i els tomàquets que ara a l'estiu estan ben madurs.
A casa ens agrada molt més que el gaspatxo, així que em sembla que a partir d'ara és l'únic que farem ;)
15/7/23
[#Restaurant] Repetim el Restaurant El Pelegrí
Feia dies que volíem repetir aquest restaurant, El Pelegrí, ja que hi vam anar per les vacances de Nadal i ens va agradar molt.
Com a aperitiu t'ofereixen unes olives que són boníssimes, de calibre gran i amb un gust molt suau.
13/7/23
@formatgemontbru Sarró de cabra
Els que em conèixeu ja sabeu que sóc molt formatgera, i és que sempre dic el mateix, hi tants formatges a tastar que en podríem tastar un cada dia de la nostra vida i encara no els provariem tots.
Avui us parlaré del formatge Sarró de cabra Montbrú, un formatge semicurat fregat a mà molt conegut d'aquesta casa que data del 1989.
A més va guanyar el Premi Supergold al World Cheese Awards 2019-2020. Un premi al millor formatge de pell florida del món.
Es tracta d'un formatge suau, mantegós, amb un punt cítric que es fon a la boca i d'un color blanc impecable que resalta de la seva escorça florida grisa.
La seva pell ens aporta aromes de molsa i sotabosc, és a dir parla del lloc d'origen, el Moianès.
10/7/23
Amanida de colzes amb mató, tomàquet, nous i oli de romaní
A l'estiu només menjaria plats freds i és que amb aquesta calor és el que ve més de gust. Doncs avui us presento una amanida de pasta un xic diferent!
Amanida de colzes amb mató, tomàquet, nous i oli de romaní
Ingredients per a 2 persones:
- 200 gr. de pasta tipus colzes
- 250 gr. de mató de Làctics Cabrianes
- 2 tomàquets Cor de Bou
- un grapat de nous
- oli de romaní
- sal i pebre
3/7/23
[#Restaurant] Koop Too
Aquest passat dissabte vam anar a Reus, a la capital del Vermut ;) i ens va agradar molt.
Una ciutat amb molt edificis modernistes preciosos i amb una zona comercial força gran amb moltes botigues i restaurants amb encant i com no, llocs on fer un vermut.
Nosaltres amb el petitó no vam poder seure a cap terrassa a degustar cap vermut, ja que vam anar a visitar el Mercat de Reus i el Museu del Vermut i ja cap a dinar. Ja se sap que quan tens nens, ells marquen l'horari ;)
Dies abans vam estar mirant a quin restaurant podiem anar i ens va cridar l'atenció el Koop Too. Situat a la Plaça Castell, es tracta d'un local amb una decoració vintage i amb un bon ambient de treball.
Vam estar molt ben atesos i servits en tot moment, fins i tot amb el peke van tenir alguns detalls.
Per començar vam demanar una beguda i el menú del cap de setmana, que va ser;
- Steak Tàrtar amb ou curat i crema d'albergínia
Un plat molt ben presentat, amb la carn ben picada i macerada. Tots els elements estaven ben integrats i el rovell d'ou curat li dóna un punt molt interessant.
Tags:
carn,
carns,
coulant,
cuina,
gastronomia,
gastronomy,
menú,
oporto,
ou,
pastís formatge,
patata,
poma,
porc,
postres,
restaurant,
restaurants,
reus,
steak,
vedella,
xocolata
28/6/23
[#Coca] La coca de Sant Joan de la Pastisseria Quer
No sempre tenim el privilegi de tastar una coca recent fornejada, però aquest any hem tingut la oportunitat de menjar-la acabada de fer.
Una coca de la Pastisseria Quer, de la qual ja us n'he parlat en altres ocasions ja que tot el que que fan m'encanta, i la coca no podia ser menys.
Tags:
artesà,
artesana,
coca,
cuina,
És Farina de Girona,
farina,
flequers,
gastronomia,
gastronomy,
llimona,
mantega,
mel,
ous,
pastisseria quer,
sal,
Sant Joan,
sucre,
taronja
Suscribirse a:
Entradas (Atom)