Els que em conèixeu ja sabeu que sóc molt formatgera, i és que sempre dic el mateix, hi tants formatges a tastar que en podríem tastar un cada dia de la nostra vida i encara no els provariem tots.
Avui us parlaré del formatge Sarró de cabra Montbrú, un formatge semicurat fregat a mà molt conegut d'aquesta casa que data del 1989.
A més va guanyar el Premi Supergold al World Cheese Awards 2019-2020. Un premi al millor formatge de pell florida del món.
Es tracta d'un formatge suau, mantegós, amb un punt cítric que es fon a la boca i d'un color blanc impecable que resalta de la seva escorça florida grisa.
La seva pell ens aporta aromes de molsa i sotabosc, és a dir parla del lloc d'origen, el Moianès.
Fitxa tècnica:
Origen: Moià (Barcelona)
Maduració: semicurat
Pes i forma: 1 kg, forma de sarró
Tipus de llet: llet pasteuritzada de cabra
Classificació: fresc madurat
Producció: Formatgeries Montbrú
Maridatge:
Combina bé amb un vi blanc fresquet, cervesa o cava
Consells de presentació:
En una taula de formatges i també amb un bon pa amb tomàquet i si voleu quelcom diferent amb pa d'olives o de fruits vermells, com aranyons hi queda extraordinari!
Valor nutricional:
Conté 427 kcal cada 100 gr, és força gras però això no vol dir que no en pogueu menjar, sinó que no n'heu d'abusar ;)
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!
T'hi espero!
No hay comentarios:
Publicar un comentario