28/6/23

[#Coca] La coca de Sant Joan de la Pastisseria Quer

No sempre tenim el privilegi de tastar una coca recent fornejada, però aquest any hem tingut la oportunitat de menjar-la acabada de fer.

Una coca de la Pastisseria Quer, de la qual ja us n'he parlat en altres ocasions ja que tot el que que fan m'encanta, i la coca no podia ser menys.

Vam fer la coca típica de crema amb ametlla laminada i cirera confitada. Dic típica perquè potser de crema és una de les que més en consumeixen, però de típica no en tenia res ja que era excepcional.

I perquè? Doncs per la seva massa suau i esponjosa amb un aroma de taronja en nas i molt sútil en boca que convida a menjar-ne més. També s'hi nota el toc cítric de la llimona en la seva justa mesura que hi fa molt bo.


La crema de sobre també està ben feta, amb un punt allimonada que l'alleugera i fa que la coca passi molt bé.


Convida a menjar-ne un tros rera un altre ;) I la veritat és que no m'estranya si descobrim els seus ingredients i com l'elaboren entendrem perquè agrada tant!


Ingredients: farina de proximitat, massa mare, sucre, ous, autèntica mantega de Normandia, taronja del nostre hort confitada, ratlladura de llimona de l'hort, sal i mel.

Secrets: Repòs i anys d'experiència. Una mica de matinar i clavar la cocció a l'antic forn de sola de pedra

I una altra dada important: no hi afegeixen cap millorant, conservant, ni saboritzant, res de res!


Ara que ja coneixeu el procés de com es fa una bona coca, us recomano que la proveu perquè podeu gaudir del moment de menjar-la, tal i com hem fet nosaltres, amb bona companyia, que encara entra millor!


Que vagi bé la Revetlla de Sant Pere, que així podem tornar a menjar coca ;)



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario