10/1/23

[#Restaurant] El Pelegrí - @hpirineos

Ben a prop de casa tenim el Restaurant El Pelegrí, un restaurant que forma part de l'Hotel Pirineus però que és independent. 

Molt ben situat amb un menjador força ampli i ben decorat, un espai molt acollidor, amb tocs de fusta i colors suaus, on t'hi sents a gust.


De dimarts a divendres tenen un menú diari a 22 euros, amb una perfecte relació qualitat-preu i el cap de setmana a 29'5 amb una copa de cava inclosa. 
Tots els menús ofereixen servei de pa i una copa del vi recomanat que van variant, una proposta interessant per anar tastant diferents vins de la D.O. Empordà.

Nosaltres hi hem anat per celebrar una data especial i ens ha encantat, de fet, ens n'havien parlat molt bé però, tot i tenir-lo a prop, encara no hi havíem anat. A més vam encertar un menú fantàstic per la proximitat de les festes que va fer que encara ens agradés més.

Com a aperitiu et serveixen unes olives de gran calibre amb pinyol delicioses i un panet com de vidre calentet.

El vi recomanat era un Floresta, de Pere Guardiola, en aquest cas, la meva parella va agafar negre i servidora el blanc.


De primer la meva parella va optar pel;

- Caneló de Sant Esteve (vedella, porc i pollastre) glacejat amb beixamel blanca, gratinat amb formatge emmental francès


Un caneló petit però molt gustós amb una suau beixamel i el toc del formatge gratinat que en boca es desfeia, li va agradar molt.


Jo vaig optar pel;

- Timbal amb tàrtar de Salmó noruec amb alvocat, ceba de Figueres, salsa xili, sèsam negre cantonès, aire d'oli de sèsam i el seu bouquet d'amanida 


Un plat molt ben presentat, amb el timbal centrat i un parell de llesquetes de pa per acompanyar el tàrtar. Un tàrtar amb un toc picant que li donava un punch molt interessant i divertit.

I de segon, no vam tenir cap dubte quan el vam veure al menú;

- Terrina de garrí acompanyada de quenelle de patates ratte amb cansalada ibèrica, airbag de porc i demi-glace de porc


Una presentació sofisticada i divertida per la textura de l'airbag de porc que cruixia en boca. Combinava molt bé amb aquesta varietat de patata cremosa que recorda a la fruita seca.


El garrí estava cuit perfecte, amb la pell cruixent i la seva carn ben melosa i tendra.


Ens va agradar molt aquest plat.

I les postres, les vam fer diferents, ja que voliem conèixer les seves propostes;

- Copa Marliges farcida de lemon Champ, sorbet de llimona, nata, Champagne i escuma de llima


Unes postres molt resfrescants i digestives servides en aquest tipus de copa allargada, amb sabors cítrics i acabades amb una peta-zetas per aportar aquest toc original.


Eren boníssimes!

- Pastís de torró tou de Xixona amb base de pa de pessic Gioconda, ganache de xocolata blanca i cruixent de galeta



Excel·lentment presentades, amb un physialis coronant-les. Unes postres fines i delicades, molt ben executades i amb un punt de dolçor correcte.

Vam acabar l'àpat amb un cafè i vam quedar gratament satisfets, tant per l'espai, com per la seva cuina.

Una cuina que treballa amb productes de qualitat i que els sap manipular molt bé, convertint-los en plats ben presentats, boníssims i sempre jugant amb els diferents textures, però sempre ben integrades i conjugades.

Repetirem segur! ;)


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram

T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario