10/7/23

Amanida de colzes amb mató, tomàquet, nous i oli de romaní

A l'estiu només menjaria plats freds i és que amb aquesta calor és el que ve més de gust. Doncs avui us presento una amanida de pasta un xic diferent!



Amanida de colzes amb mató, tomàquet, nous i oli de romaní

Ingredients per a 2 persones:
  • 200 gr. de pasta tipus colzes
  • 250 gr. de mató de Làctics Cabrianes
  • 2 tomàquets Cor de Bou
  • un grapat de nous
  • oli de romaní
  • sal i pebre

Elaboració:

En primer lloc posem la pasta a bullir el temps que indiqui el fabricant.
Mentre, rentem i pelem els tomàquets i els tallem a daus.
Una vegada tinguem la pasta bullida l'emplatem i afegim els daus de tomàquet, el mató esmicolat i les nous.


Finalment amanim amb sal, pebre i un bon raig d'oli de romaní, que no és res més que oli reposat amb la planta que li confereix aquest gust tan bo i aromàtic.


Consells de degustació:

Nosaltres hem preparat aquesta recepta amb mató perquè la textura i el gust que li proporciona a l'amanida ens agrada molt i combinat amb les nous hi queda molt bo. També es podria fer amb formatge fresc i combinaria bé, tot i que amb un gust més suau.


Valor nutricional:

Aquest plat és ben complert, ja que obtenim hidrats de carboni de la pasta, vitamines i fibra del tomàquet, proteïnes del mató i greixos bons de les nous i l'oli de romaní.

El podriem menjar com a plat únic al migdia i ens donaria energia de llarga durada.

Si estem fent una dieta per aprimar també el podriem menjar, tot i que reduint els grams de pasta, per exemple a uns 60 gr. en cru. Aleshores hi posariem més tomàquet i/o alguna fulla verda si ens ve de gust.


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!









No hay comentarios:

Publicar un comentario