Ara que comencem aquestes calors venen de gust plats més freds per això acomiadem la temporada de risottos que a casa tan ens agraden amb un que ens va agradar molt:
16/6/21
14/6/21
[#Restaurant] P de Pà Coffee Bakery i la seva fòrmula migdia
Al P de Pà Coffee Bakery de Girona feia temps que hi volia anar ja que trobo que fan moltes propostes interessants. A vegades a Radio Girona fm us n'he parlat, sobretot dels seus pacs dolços de croissant planxat i beguda o els seus originals gofres, que fan goig de veure.
Tenen locals a diferents llocs cèntrics de la ciutat i ara han obert a Vic també. Tenen una carta on ofereixen diferents fórmules segons el moment del dia amb ofertes molt interessants de preu i atractives. Sempre hi ha coses que criden l'atenció!
Nosaltres en aquest cas vam fer una de les seves fórmules migdia que ofereixen, que pots triar entre amanida, focaccia o pizza i com no ens vam quedar amb aquesta última opció. A més inclou la beguda i amb el cafè una mini pasta gratis. Vam optar per fer un take away i molt bé!
10/6/21
[#Recepta] Truita de farina
La truita de farina és una truita molt antiga que es feia durant la postguerra, quan es patia de fam a moltes cases. Es feia aquesta truita ja que amb la farina atipa i amb l'aigua l'estires, fa que n'hi hagi més.
A més són ingredients que acostumem a tenir a la despensa.
De fet es tracta d'una truita que emplena força i que se sol fer amb cansalada i/o botifarra negre i si, a més hi afegim una amanida, tindrem un àpat ben complert.
7/6/21
[#Producte] Pizzes Castell de Llers
Fa poc em van parlar molt bé d'aquestes pizzes i ara he tingut la ocasió de tastar-les i us diré que valen la pena!
Tags:
artesà,
artesana,
ceba,
cuina,
emmental,
farina,
formatge,
gastronomia,
gastronomy,
Italia,
mozzarella,
orenga,
pebrot,
pernil,
pizza,
tomàquet
5/6/21
[#Radio] @gironafmcat On menjar una bona amanida
Ara ja comença a fer caloreta i com a tal ens venen de gust aliments més frescos, així doncs al programa d'avui parlem d'On fer una bona amanida!
Comencem a Girona, al König, conegut per les seves braves, i potser hamburgueses i entrepans, però on fan unes amanides molt variades i bones. Concretament tenen a la seva carta vuit tipus diferents d'amanides, i ben originals, jo us recomano la König, ja que porta uns xips de poma que són addictius.
Tags:
amanida,
Calid,
crepe,
cuina,
dieta,
dietètica,
empuriabrava,
Figueres,
formatge,
gastronomia,
Girona,
Girona restaurant,
gironafm,
gironaradio,
La Piccola,
Olot,
radio,
restaurant,
restaurants,
tomàquet
1/6/21
[#Radio] @gironafmcat Les creps
Les creps agraden a tothom oi? Doncs avui precisament parlem a Radio Gironafm.cat d'on trobar les millors!
Comencem a Girona al PdePà bakery on tenen una gran diversitat de creps tan salades com dolces. Jo especialment recalcaria les dolces ja que són impressionants, sobretot la de Kinder bueno o Oreo.
Són grans i ben carregades.
Tags:
bacon,
bolets,
Bretonne,
crepe,
farina,
formatge,
fruita,
gelat,
gelats,
Girona,
Girona restaurant,
gironafm,
mantega,
nata,
radio,
restaurant,
restaurants
28/5/21
[#Radio] @gironafmcat On fer un kebab
Abans els kebabs estaven molt de moda, quan van arribar, però com tot últimament sembla que han anat a la baixa, substituint-los per noves tendències més saludables potser. Tot i així avui fem un repàs d'on poder menjar-ne un que sigui bo!
Tags:
amanida,
carn,
carns,
Girona,
gironafm,
gironaradio,
kebab,
kebap,
pastanaga,
pollastre,
radio,
restaurant,
restaurants,
tomàquet,
Türkis Kebap,
vedella,
verdura,
viena
26/5/21
[#Radio] @gironafmcat On fer unes braves
A qui no li venen de gust unes braves? És dir-ho i tothom s'apunta oi? Doncs avui us direm llocs on en podeu trobar de ben originals!
Comencem a Lloret de Mar, a Studio 66, situat a l'Avinguda Dr. Fleming 1, amb un lingot de patata cruixent per fora i tova per dins i que et serveixen amb dues salses en forma de botó al cim, una d'allioli i una altra rosada, més brava.
Són súper originals i valen 6'50 euros.
Al Restaurant Grop, del c/ del Port 21 d l'Escala, fan unes braves clàssiques, cruixents, de la varietat Monalisa i servides amb una salsa rosa que no pica massa. A més te la serveixen a part, amb lo qual pots sucar més o menys :)
Destaquen per la seva ració abundant i només per 4 euros. Val la pena!
A Celrà trobem La Fàbrica, un restaurant-bar situat dins del centre cívic, al costa de l'Ajuntament.
Fan unes patates tallades longitudinalment, de forma original i fetes al moment amb una salsa molt gustosa.
Marxem a Girona, a El Doll, un bon lloc per prendre cervesa però també per acompanyar-la amb el bon assortiment de tapes que tenen.
Les seves braves són de la varietat Monalisa i les tallen en forma de daus d'una mida bona, ni massa grans ni massa petits. Les acompanyen amb una salsa molt bona i picant, la recepta de la qual és secreta, però parteixen d'una base de maionesa amb pebre picant i bitxeta.
Costen 6 euros.
I per últim no podiem parlar de braves sense nomenar el König, situat a Girona, també a Barcelona i Vic, on fan unes braves per llepar-se els dits.
Conegudes per molta gent, les tallen petites i queden ben cruixents per fora i tova per dins servides amb una salsa al punt de picant, tot i que alguns dies pica més ;)
Si no sou de picant també les podeu demanar amb salsa de formatges que és boníssima, porta encenalls de parmesà i grans de pebre.
També es pot fer mig de brava i mig de formatges i així ho proveu tot, us ho recomano!
Comentari dietètic:
Aquest apartat és més complicat ja que ens ho passem molt bé menjant unes braves però potser no tan bé a l'hora de pair-les :(
Hem de tenir en consideració que en funció de la qualitat de l'oli a l'hora de fregir-les les pairem millor i també dependrà de la salsa, si porta un excés d'all o no.
És una tapa molt llaminera que resulta calòrica i per això no n'hem d'abusar, tot i que el cap de setmana ens podem permetre el luxe, no? ;)
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!
T'hi espero!
Suscribirse a:
Entradas (Atom)