9/10/13

Novetats al Firatast Girona 2013

FIRATAST GIRONA 2013 torna aquest mes d’octubre i acull el primer concurs d’arrossos solidari amb uns cuiners molt singulars


·         Dijous 10 d’octubre Firatast Girona obrirà les seves portes per tastar, compartir i descobrir nous plats, productes i restaurants

·         Del 10 al 13 d’octubre tindrà lloc la 19a edició del Firatast, convertint durant quatre dies, el Palau de Fires de Girona, amb el menjador més gran de les comarques gironines

·         Prop de 60 estands oferiran més de 300 tastets. La més àmplia varietat de productes, guisats, cuina moderna,... d’arreu de Catalunya, i d’altres indrets del món, així com cerveses, vins, caves, gintònics, mojitos,...

·         Enguany, a més de les propostes de cuina catalana, també podrem tastar plats d’altres països, com la cuina marroquina, hindú, colombiana, equatoriana i japonesa, omplint el Palau de Fires d’olors i gustos que ens faran viatjar arreu del món

·         En aquesta nova edició tenim preparades moltes novetats: 1er Concurs d’Arrossos Solidari, 2on concurs d’instagramers, el joc educatiu sobre alimentació Nutrigame, tastets amb carn de cangur, senglar, ... i molt més
 

FIRATAST GIRONA 2013, fira de degustació de productes d’alimentació de qualitat, tindrà lloc del 10 al 13 d’octubre de 2013 al Palau de Fires de Girona.
Amb la seva fórmula ja tradicional, basada en la promoció dels productes d’alimentació a través del tast, es consolida com la fira d’aquesta tipologia més activa, popular i concorreguda de les que es fan arreu del país, sempre amb novetats molt atractives i gustoses per oferir als visitants.
FIRATAST ofereix una ocasió única per poder tastar una àmplia varietat de productes d’alimentació. La mecànica és senzilla i ben atractiva: el visitant compra uns tiquets de tast, que pot anar intercanviant en els diferents estands per degustacions d’entre una amplíssima varietat de productes que difícilment podria tastar en altres circumstàncies. El visitant per fer el tast entrega un determinat número de tiquets segons el valor que estipula l’expositor, des d’un mínim d’1 tiquet a un màxim de 3 tiquets de tast.

Les degustacions són de tota mena, en funció del què proposa l’expositor, poden escollir des de tastos de la cuina més tradicional fins a plats més moderns i avantguardistes, així com, des de les propostes més elaborades als productes que destaquen per la seva pròpia senzillesa.

Sens dubte, l’atractiu principal és el format, que convida a menjar i beure molts i diferents productes dels que ofereixen els expositors a través del tast, a un preu molt econòmic.

Entre els estands del Firatast 2013, cal fer menció als col·lectius que hi seran presents, com les Cuineres de Salt, les Cuineres de Sils i l’Ateneu de la dona de Vilablareix, que aporten els plats de cuina més tradicional a la fira.

En el marc d’aquesta nova edició del Firatast, també tindrem l’oportunitat de tastar la carn de cangur, un producte encara poc conegut pel nostre paladar.

La 19a edició de la fira omplirà el Palau de Fires de Girona d’olors i gustos que ens faran viatjar per cultures d’arreu del món a través de la seva cuina. A més de les propostes de cuina gironina i aranesa, també trobarem plats de la cuina marroquina, hindú, colombina, equatoriana i japonesa.

En quan a begudes també hi haurà una àmplia oferta per escollir, vins que formen part de la Ruta del Vi DO Empordà que impulsa el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, cerveses San Miguel i Mahou, còctels i gintònics, sucs naturals, tes, ...

Durant el cap de setmana els visitants del Firatast podran gaudir de show cookings en directe per part d’alguns expositors.

Els més petits també trobaran el seu espai en el Firatast. La planta de dalt del Palau Firal es convertirà amb una gran ludoteca, on els nens i nenes podran gaudir de jocs, activitats i tallers que aniran a càrrec de la Ludoteca Racó Màgic.

Com a novetat d’enguany, els nens i nenes que vinguin al Firatast, podran jugar al Nutrigame!  Un joc educatiu sobre nutrició i hàbits alimentaris saludables.

El joc es presenta en format concurs televisiu, amb mostradors, micros i tots els elements propis d’un concurs.

Les partides tindran lloc dissabte i diumenge al matí i a la tarda. Els guanyadors s’emporataran jocs de nutrició de Nutrigame i la Repera.

Els membres del Club Súper 3 tindran entrada gratuïta al Firatast, i també podran participar gratuïtament a les partides del Nutrigame.
Durant els 4 dies del Firatast acollirem la 2a edició del concurs d’Instagram Firatast Girona 2013 amb el hashtag #Firatast13. Els participants podran fotografiar qualsevol aspecte de la mateixa, els tastets que es podran degustar, el recinte, ... utilitzant sempre el hashtag #Firatast13
El jurat escollirà la millor fotografia i aquesta serà el perfil de la fira a Facebook, Twitter i Instagram fins a tenir el cartell de la 20a edició. Les bases del concurs es poden consultar a la web www.incatis.cat/

NOVETAT FIRATAST 2013

La principal novetat d’enguany és el 1er Concurs d’Arrossos Solidari, que organitza Incatis, empresa organitzadora del Firatast, i la revista Girona Gastronòmica.

La finalitat del concurs no és altra que contribuir amb el Centre de Distribució d’Aliments a Girona. Tots els tiquets que es recaptin aniran a mans del CDA a girona, entitat que agrupa el Banc dels Aliments, Caritas i Creu Roja.

Els concurs tindrà lloc cada dia de la fira, i hi participaran 10 concursants diferents a cada concurs.
Dijous 10 d’octubre hi participaran un grup de 10 instagramers, el divendres 11 un grup de 10 tuitaires, el dissabte 12 un grup de 10 polítics gironins i el diumenge 13 els participants seran personatges coneguts.

Diumenge els concursants seran persones molt conegudes per tots nosaltres. Hi participarà Quim Morales, director i presentador de “La segona hora” de Rac 1, Germà Capdevila, director de la revista Esguard, Txe Arana, presentadora de diversos programes de ràdio i televisió i actriu, Anna Arqué, periodista i comunicadora, Clara Lago, actriu, Ferran Vilajosana, actor, Joan Abras i Alba Roqueta, escultors, Yago García, director de banc i Carles Puigdemont, alcalde de Girona. 

Per dur a terme aquest concurs comptem amb la col·laboració de diverses entitats: Ajuntament de Girona, Aneto, Arròs Molí de Pals, Associació de comerciants de la Plaça del Mercat de Girona – Mercat del Lleó, Casa Ametller, Castey, Diputació de Girona - Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de Girona, Gros Mercat, Massegur, Pous, M30 i Puignau Peixeteries.

El concurs començarà dijous i divendres a les 20.30h i dissabte i diumenge a les 12.30h. Un cop preparat l’arròs i valorat pel jurat, es serviran tastets entre el públic assistent.
Vine a provar l’arròs del teu instagramer preferit, del teu tuitaire de referència, del polític amb qui tens més afinitat o del personatge que més t’agrada!

Us esperem per gaudir d’aquesta experiència gastronòmica única!

Una fira boníssima!





19a edició FIRATAST GIRONA
DIES: 10, 11, 12 i 13 d’octubre de 2013
LLOC: Palau de Fires de Girona
HORARI: Dijous i divendres de les 18 h a les 24h
Dissabte i diumenge de les 12h a les 24h.
PREU ENTRADA i 3 tiquets de tast: 5€






Més informació:                                                                      Reserva de taules:
T. 972 21 32 34                                                                        T. 650 25 03 21
M. 696 10 93 97 (Rosa Bel)
                                     


Firatast Girona    @FiratastGirona      @FiratastGirona   Firatast Girona
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario