22/10/13

Fideuà de ma mare

Quina fideuà més bona que li va sortir a la meva mare :) Tenia un bon gust de peix, passava molt bé!


Ingredients per a 4 persones:

400 g. de fideus del número 1
1 sèpia gran de Roses
1/2 de gamba vermella
1 litre de brou de peix (tetrabric del supermercat)
1 all
1 tomàquet ratllat
1 ceba de Figueres
oli d'oliva verge extra
sal
1 pessic de sucre

Elaboració:

Posem l'oli a foc lent en una cassola i hi tirem un all pelat sencer.
Una vegada l'all vingui ros, el treiem i amb l'oli ben calent hi triem els fideus a la cassola.
Els anem remenant fins que quedin rossos i els treiem de la cassola.

A part, preparem el sofregit amb el tomàquet i la ceba. Ho rectifiquem de sal i sucre (per treure l'acidesa del tomàquet).
Una vegada fet el sofregit afegim la sèpia tallada a trossets i la deixem coure uns minuts, mentre anem remenant i hi afegim els gambes.
Una vegada tot cuit afegim els fideus que teníem apartats. Ho barregem tot i hi evoquem el brou de peix.
Abaixem el foc i esperem que els fideus absorbeixin el suc.

Ara ve un pas opcional, si voleu la fideuà més seca, la poseu al forn a gratinar durant 2 o 3 minuts per tal que els fideus es posin secs i drets.

I sinó, ja la podeu servir acompanyada amb un xic d'all i oli artesà o sola, que també està ben bona :)


Nosaltres la vam acompanyar amb dos all i olis diferents:

1. All i oli de l'Àvia Maria, fet per Maria Viñas: de gust molt pronunciat a all, picant, d'aquells que et deixa un sabor en boca durant hores. Personalment m'agrada més sol, sucat amb pa, que no pas per afegir al plat. Justament aquest all i oli va guanyar el Premi Qualitat al 1996 i 2011. Participa cada any a la Fira de l'All i oli que se celebra a Creixell (Alt Empordà).

2. All i oli Artesall: artesà també, tot i que, suau, molt bo i més menjable. No emmascara tant els aliments, molt adient per a la fideuà. També sucat amb unes llesquetes de pa.


1 comentario:

  1. Sembla molt bona, sí! A mi m'agrada acompanyar-lo amb l'allioli que faig jo, ves! A més, m'ho passo bé amb el mà de morter... he he he.

    ResponderEliminar